Mama si copilul

Sexul in timpul sarcinii nu afecteaza fatul

Publicat: 02 feb. 2011

Cercetatorii au daramat o prejudecata larg raspandita, aceea ca sexul in timpul sarcinii este periculos. Potrivit unui studiu publicat in Canadian Medical Association Journal si la care au participat 11.000 de femei insarcinate, doar in ultimele doua luni de sarcina pot aparea ceva surprize. 

Autorii studiului au concluzionat ca sexul in timpul sarcinii e pe cat de des intalnit, pe atat de normal si ca nu provoaca nici nasterile premature sau travaliul prelungit si nici nu duce la formarea de cheaguri sau la infectii uterine. Femeile cu sarcina gemelara sau care au un istoric de nastere prematura ar trebui sa aiba grija, desi exista dovezi mult prea putine ca sexul in timpul sarcinii le-ar produce vreun rau. In cazul femeilor care asteapta un copil, acestea trebuie sa fie mai atente in timpul ultimelor doua luni. 

Din cele 11.000 de gravide monitorizate, jumatate au fost active sexual in timpul sarcinii. Rezultatele au aratat ca nu este nici o diferenta intre acestea si cele care s-au abtinut, copiii fiind la fel de sanatosi, iar nasterile la fel de normale. loading...

Adauga un comentariu