Boli si tratamente

Sexul si lista bolilor in care acesta poate deveni medicament

Publicat: 23 dec. 2010

Sexul nu poate inlocui tratamentul medicamentos, insa poate avea efecte benefice pentru ca declanseaza productia de endorfine, hormoni ai fericirii, sustin medicii.

Persoanelor nevrotice, stresate, deprimate, care au probleme cu greutatea, colesterolul si glicemia le este recomandat sa faca sex de cel putin trei ori pe saptamana. „Partidele de amor nu pot substitui tratamentul medicamentos, dar pot diminua stresul, pentru ca organismul începe sa produca endorfine, hormoni ai fericirii. Sexul aduce numai beneficii organismului”, a declarat pentru prof. dr. Constantin Dumitrache, medic endocrinolog la Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon”, citat de Gandul.

1. Obezitate.
Specialistii sustin ca sexul este cea mai sigura si simpla metoda de a arde kilocaloriile. Potrivit cercetatorilor americani, persoanele care fac sex de trei ori pe saptamana, timp de 20 de minute, ard în jur de 7.500 de kilocalorii pe an, echivalentul a 120 de kilometri de jogging.

2. Congestie
Sexul desfunda nasul. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul de Neurochirurgie de la Universitatea de Medicina din Iran. Potrivit oamenilor de stiinta, vasele de sange care infunda nasul sunt decongestionate in urma excitarii sexuale.

3. Osteoporoza si Alzheimer
Potrivit unor studii medicale, femeile care au o viata sexuala activa au un nivel ridicat de estrogen in organism, hormon care scade riscul de osteoporoza si de Alzheimer.

4. Nevroza.
Ultimele studii în domeniu arata ca sexul, facut de cel putin trei ori pe saptamâna, diminueaza tensiunile dintre parteneri, mai ales când unul dintre ei este nevrotic. Potrivit oamenilor de stiinta, frecventa partidelor de amor poate sterge complet „deficitul de fericire” din cuplu cauzat de nevroza.

5. Diabet.
Activitatea sexuala constanta creste nivelul colesterolului „bun” în organism. Explicatia consta în faptul ca sexul aduce aceleasi beneficii organismului ca si sportul. Atunci cand facem exercitii fizice, corpul arde grasimi, astfel ca nivelul colesterolului „rau” este diminuat.

6. Sexul regulat intareste sistemul imunitar.
Studiile de specialitate arata ca cel putin o partida pe saptamana mareste cu 30 la suta nivelul imunoglobulinei A, care nu permite virusurilor sa atace sistemul imunitar. „Cu toate acestea, nu se poate spune cu exactitate ca sexul previne sau trateaza virozele respiratorii, fie vorba chiar si de raceala”, conchide prof. dr. Dumitrache.loading...

Adauga un comentariu