Info Turism

Sezonul estival ajunge la final. Hotelierii încep să închidă terase şi să se strângă şezlonguri

Publicat: 15 sept. 2020
Sezonul estival ajunge la final
Sezonul estival ajunge la final. Hotelierii incep sa stranga sezlongurile si sa inchida terasele

Chiar dacă în această perioadă litoralul românesc nu duce lipsă de turişti, încet, dar sigur, sezonul estival ajunge la final. Hotelierii încep să închidă din terasele de pe litoral iar şezlongurile de pe plaje încep de asemenea să fie strânse. Meteorologii anunţa că de vineri temperaturile încep să scadă în toată ţara.

Încet, dar sigur, sezonul estival ajunge la final. Se vede cu ochiul liber, după ce mulţi administratori de pe litoral au început să îşi strângă şezlongurile ori să închidă terasele. La polul opus sunt turiştii, care nu se dau duşi de pe plajă, pentru că deocamdată este cald. De vineri, însă, scad temperaturile în toată ţara.

Sezonul estival ajunge la final. Hotelierii din Mamaia eliberează plajele de şezlonguri, umbrelele şi baldachine

Anul acesta, litoralul românesc a arătat diferit faţă de ceilalţi ani. Pandemia de coronavirus a schimbat din temelii vacanţele romanilor şi implicit activitatea operatorilor din turism. Mulţi hotelieri au încercat să salveze cât de cât din sezonul estival, dar acesta, dn păcate, a ajuns la final. Este şi cazul unităţilor hoteliere din staţiunea Mamaia care au început să dea semne de sfârşit de vară, de sfârşit de sezon estival. Spre exemplu, în cea mai aglomerată zona din Mamaia începe să se zărească nisipul, după ce au dispărut şezlongurile, umbrelele şi baldachinele. Cei care au scos cel mai mic profit în această vară strâng primii.

„Vremea e foarte bună, dar turiştii lipsesc. Şi nu este vorba doar că acum nu sunt turişti pe această plajă, ci toată vara. Faptul că nu au putut să ţină clubul şi barul deschis după ora 12 noaptea s-a văzut în încasări, care au fost cu mult sub cele de anul trecut. Am supravieţuit! Doar atât”, spune un administrator.

„Am avut un an foarte greu din prisma pandemiei pe care o ştim cu toţii. Şi am fost mai atenţi ca niciodată pentru turiştii noştri. Şi asta ne-a costat în plus! Raportat la anii trecuţi, suntem la jumătate, dar e bine şi aşa”, spune Paul Marin, un alt administrator.

Foarte afectaţi de regulile impuse de pandemiade coronavirus, hotelierii, la rândul lor, încearcă, de asemenea, să mai câştige ceva pe ultima sută de metri.

„Noi ţinem deschis până la finalul lunii, se pare că vremea ne ajută şi avem şi cereri foarte multe pentru rezervări în această perioadă, hotelul este plin la jumătate acum. Suntem cu un minus de 25% faţă de anul trecut. N-au putut fi recuperate conferinţele şi evenimentele corporate”, a transmis Răzvan Dobre, un manager de hotel de 4 stele.

Şi vremea se schimbă, astfel că meteorologii au transmis că temperaturile de vară mai ţin doar până vineri.

„Pe parcursul zilei de vineri, vremea se va răci accentuat. Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 22 de grade, iar minimă, între 13 şi 14 grade. Vântul va prezenta intensificări temporare”, a spus Anca Petre, meteorolog la Centrul Meteorologic Dobrogea.

Hotelierii au lansat ofertele pentru litoral 2021. Cât de mari sunt reducerile

Chiar dacă turiştii de pe litoral încă se bucura de ultimele zile însorite, hotelierii au lansat ofertele pentru litoral 2021. Cei care vor să-şi facă rezervările pentru anul viitor, beneficiază de reduceri substanţiale. Spre exemplu, un sejur de cinci nopţi în iunie 2021 costă 1.850 de lei dacă îl rezervaţi acum.

Cu toate că suntem în septembrie iar sezonul estival se apropie de sfârşit, vremea este prietenoasă cu turiştii iar apa mării este perfectă pentru o baie. În această perioadă, mai ales prin programul Litoralul pentru toţi, foarte mulţi turişti merg în vacanţă pe litoralul românesc. Operatorii din turism se întrec deja în pachete turistice, drept dovadă aceştia au lansat ofertele pentru litoral 2021.

Care sunt ofertele pentru litoral 2021

Cei care se încumeta să facă rezervările din septembrie beneficiază de reduceri. La unele hoteluri, sejurul poate fi achitat şi în două raţe. O poliţă de asigurare garantează returnarea banilor, dacă apar situaţii neprevăzute, cum s-a întâmplat de pildă, în acest an, cu pandemia de coronavirus. Turiştii care cumpără de pe acum sejurul de anul viitor fac economii substanţiale.

„Vor beneficia de preţuri mai mici de până la 20% faţă de clienţii care optau pentru o vacanţă tot în această perioadă, dar pentru sezonul 2020“, spune un agent de turism.

Un sejur de cinci nopţi în iunie 2021 costă 1.850 de lei dacă îl rezervaţi acum. Operatorii din turism oferă pentru aceşti bani regim all inclusive la trei stele, în Eforie Nord. Dacă îl rezervaţi pentru iulie, costă 2.390 de lei. În staţiunea Mamaia, preţurile sunt ceva mai ridicate. Pentru aceleaşi condiţii, veţi achita 2.250 de lei în iunie şi 2.460 lei în iulie.

La 4 stele, în preţ sunt incluse doar micul dejun şi prânzul, iar preţurile pleacă de la 400 lei pe noapte.

Adauga un comentariu