Local

Sfanta Maria, sarbatorita cu o baie de sange la Iasi. Zeci de ieseni au ajuns la spital

Publicat: 16 aug. 2016
1

@ Agresorii au folosit metode diverse pentru a-si anihila inamicii @ Majoritatea acestor victime s-au prezentat cu traumatisme cranio-cerebrale si diferite contuzii, astfel ca au nevoie de ingrijiri medicale in diferite unitati de specialitate din Iasi

Ultimele cazuri pe care le-au avut de rezolvat cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sfantul Spiridon din Iasi” au dovedit faptul ca barbatii din mediul rural nu mai tin cont de zilele de sarbatoare si devin extrem de violenti pe fondul consumului de alcool. La inceputul acestei saptamani, la UPU au ajuns mai multe victime ale agresiunii fizice, cu policontuzii, dar si cu alte afectiuni fizice grave, ca urmare a actelor de violenta. Barbatii ajunsi la spital apartin unor categorii de varsta diferite, iar o parte dintre acestia au fost transferati la alte unitati medicale de specialitate, pentru a li se acorda ajutorul de care au nevoie.

In urma unui conflict care a avut loc intre un barbat de 27 de ani si unul de 39 de ani, in satul Budesti, au ajuns la spital ambii agresori, cu traumatism cranio-cerebral, in stare de constienta. Barbatii s-au mai ales cu policontuzii la hemitoracele drept, contuzii la nivelul coloanei cervicale, dar si regiunii frontale. Situatia a fost mai complicata la barbatul de 39 de ani, pentru ca medicii l-au depistat cu tuberculoza, fiind ulterior transferat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

In satul Carlig din judetul Iasi, un barbat de 43 de ani a fost ranit cu o furca, fiind nevoit sa suporte multiple traume asupra mai multor parti ale corpului. Victima va avea nevoie si de ajutorul medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenta ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Tatarasi.

Un alt agresor din Iasi s-a gandit la o alta modalitate prin care sa ii dea o lectie de viata victimei sale. Agresorul s-a folosit de un spray paralizant pentru a imobiliza un tanar de 28 de ani, provocandu-i conjunctivita, dermatita faciala si traumatism cranio-cerebral. Si aceasta victima a fost transferata la Spitalul ”Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Sfantul Spiridon din Iasi” ajung saptamanal persoane agresate fizic. Majoritatea acestor victime se prezinta cu traumatism cranio-cerebral si diferite contuzii, astfel ca au nevoie de ingrijiri medicale in diferite unitati de specialitate din Iasi.

Adauga un comentariu