Eveniment-Social

Sfarsit de saptamana agitat pentru talharii ieseni

Publicat: 04 feb. 2008
1

• Nu mai putin de opt talhari ieseni au fost arestati de politisti la sfarsitul saptamanii trecute • Este un numar destul de mare de suspecti prinsi de politisti intr-un timp atat de scurt • La sfarsitul saptamanii trecute, a fost prins un tanar care figura ca autor necunoscut intr-un dosar de talharie petrecuta in zona Podu Ros

Nu mai putin de opt talhari ieseni au fost arestati de politisti la sfarsitul saptamanii trecute. Este un numar destul de mare de suspecti prinsi de politisti intr-un timp atat de scurt. Avand in vedere rezultatele foarte bune inregistrate de politisti in aceasta situatie, ieri, comisarul sef Liviu Zanfirescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, a organizat o conferinta de presa in care a prezentat evenimentele. Primul caz prezentat de oamenii legii a fost cel in care patru tineri au primit mandat de arestare preventiva din partea Judecatoriei Iasi pentru ca in noaptea de 26-27 ianuarie 2008 au fortat un grilaj metalic, au spart un geam si au furat bunuri din incinta unei societati comerciale.

Este vorba despre o societate comerciala din comuna ieseana Movileni, loc din care tinerii cu varste cuprinse intre 17 si 20 de ani au furat produse de 1500 lei. Atunci cand s-au vazut prinsi, tinerii nu au mai avut incotro si au recunoscut si alte fapte comise in trecut. Mai mult, sambata, Judecatoria Iasi a emis un mandat de arestare preventiva pentru un tanar care a talharit o femeie pe strada Heliade. Tanarul de 22 de ani a lovit-o puternic in zona capului pe femeia in varsta de 56 de ani, dupa care i-a smuls poseta in care avea 200 lei si un telefon mobil. Femeia a fost internata la Spitalul Clinic nr.3. „In urma activitatilor desfasurate, a fost identificat autorul in persoana numitului Florin Ilarion S., de 22 ani, din comuna Tomesti, persoana ce fusese liberata din penitenciar la data de 15 ianuarie 2008. A fost arestat pentru infractiunea de furt si talharie”, a precizat Liviu Zanfirescu. Cazurile in care tinerii abia iesiti din penitenciar se apuca de comiterea altor infractiuni sunt foarte des intalnire, iar in acest dosar politistii fac cercetari pentru a vedea daca individul a mai comis si alte fapte. De asemenea, tot la sfarsitul saptamanii trecute, a fost prins un tanar care figura ca autor necunoscut intr-un dosar de talharie petrecuta in zona Podu Ros. Peste toate acestea, politistii au gasit alti doi hoti care au spart un magazin de telefonie din Iasi si au furat un aparat telefonic in valoare de 1199 lei.

Adauga un comentariu