Scena artistica din Romania

Sfarsit de saptamana cu rasete, emotii si aplauze la Ateneul Tatarasi

Publicat: 18 iul. 2016
Gradina de Vara a Ateneului din Iasi a intrat vineri, 15 iulie, in lumea de poveste a spectacolului Pupaza din Tei, adaptata de catre actorii talentati ai Teatrului de buzunar „Puppets Art Time”, dupa Amintirile din copilarie ale lui Ion Creanga. Inca din primele momete in care actorii i-au dat viata lui Nica prin simpaticele papusi bibabo, care au interactionat cu cei mici prezenti impreuna cu parintii sau bunici, zambetele si rasetele au rasunat din Gradina de Vara. Atmosfera vesela si voia buna au fost intretinute si de vremea insorita, care a fost un prilej in plus pentru copii sa fie captivati de Nica si a lui pupaza buclucasa. Aplauzele de la final au fost concluzia elocventa ca publicul, de la mic, la mare, s-a simtit minunat. Am reusit sa oferim prin acest spectacol cel putin energia pentru o zi intrega. La finalul spectacolului, punctul de atractie pentru copii, dar si pentru parinti, a fost pianul transformat in fantana arteziana, broscutele testoase si pestii aflati in acvariul Gradinii de Vara a Ateneului.

Vezi si Comedie savuroasa la Ateneul Tatarasi
Comedia spumoasa „Prima data„, in regia lui Victor Zaharia, dupa un text de Michal Walczak, cu Erica Moldovan si Dumitru Florescu, la care responsabili cu ambientul sonor au fost Cristea George Robert, Costica Stavrat si Popescu Theodor Aurelian, a fost spectactacolul perfect, plin de umor, presarat cu fine ironii, al carui fundal muzical a inchis cercul acelui gen de spectacol despre care vorbesti si dupa ce ai ajuns acasa. Daca vineri publicul a fost cuprins de euforia bunei dispozitii, sambata, „Noi, doar noi doi” a fost recitalul care a deschis fereastra catre ungherele ascunse ale sufletului. Versurile, in mare parte semnate de Erica Moldovan, pe acorduri de vioara si pian, au picurat cu sensibilitatea fiecarui cuvant publicului prezent in Sala Mare de spectacole a Ateneului, fie Adam, fie Eva, sentimentul creator de vibratii care zguduie sau care mangaie – iubirea.

Vezi si Iata ce spectacole se joaca in weekend, in stagiunea de vara, la Ateneul Tatarasi
Atmosfera intima a fost completata de luminile vagi care s-a imbinat cu frumusetea cuvantului, de Paul Pintilie prin acordurile pianului si vioara Patriciei Iacob care a accentuat sentimentele transmise prin versuri, astfel incat la final, publicul a parasit sala de spectacole vizibil emotionat. Spectacolele acestui weekend si-au atins cu succes scopul de a deschide usile Ateneului pentru un numar cat mai mare si mai divers de spectatori, de a aseza zambete largi pe fetele publicului si de a emotiona prin spectacole cu actori talentati, cu regizori cu viziune artistica desavarsita si cu o echipa tehnica valoroasa.
Adauga un comentariu