National

Sfarsit tragic pentru un copil de 3 ani ucis de mama, crezand ca este Diavolul

Publicat: 24 iul. 2018
1

O asistenta sociala din Craiova este acuzata ca si-a ucis copilul de trei ani. Tanara mama i-a ingrozit pe anchetatori cand le-a spus ca a vazut in el Diavolul. In ultimul an, dupa ultima nastere, apropiatii au vazut o schimbare radicala la ea. A fost diagnosticata cu o tulburare psihica, dar ar fi intrerupt tratamentul. Procurorii asteapta acum sa afle daca avea discenamant. 

Asistenta sociala din Craiova este acuzata ca si-a ucis copilul de trei ani in somn. In sala de judecata ar fi spus ca l-a privit indelung si a crezut ca este Diavolul. La un moment dat, ar fi avut un moment de luciditate, dar si-a dus gestul extrem pana la capat. 

"Era un om cald, apropiat, cu un grad ridicat de empatie pentru oameni si pentru problemele oamenilor", spune Maria Dumbrava, de la Protectia Copilului Dolj.

Asistenta ii iubea pe cei mici si tocmai de aceea lucra intr-un centru unde oferea ajutor celor aflati in dificultate. Acasa avea si ea trei copii. Baietelul ucis era mijlociul.

"A motivat ca este diavolul pe care trebuie sa-l sugrume. Imediat dupa fapta, a aprins lumina, si-a dat seama ca nu este diavolul, este copilul sau, s-a dus in incaperea alaturata, l-a trezut pe sotul sau si i-a aratat ce a facut", declara Magda Badescu, procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj.

Asistentii sociali trec periodic printr-un control psihologic, dar, de un an, femeia era in concediu maternal. In ultima vreme, spun apropiatii, nu se simtea bine. In primavara ar fi fost chiar internata intr-o clinica de specialitate, cu diagnosticul de tulburare psihotica. La scurt timp dupa externare, ar fi refuzat sa-si ia medicamentele, spunand ca se simte mai bine. Cand era in vizite la rude, au revenit halucinatiile. Judecatorii au decis sa o aresteze pentru 30 de zile.

In luna martie, o fetita de patru ani din Timisoara a fost ucisa de mama ei, o fosta educatoare. Iar in 2012, o femeie din Brasov  sacrificat bebelusul, spunand ca aduce astfel o jertfa.   

Adauga un comentariu