International

SFASIETOR. Aylan, ingropat cu fratele si mama in Siria. „Vreau sa-mi vad copiii pentru ultima data” – FOTO, VIDEO 18+

Publicat: 04 sept. 2015
Abdullah Kurdi, tatal baietelului de trei ani gasit mort pe o plaja din Turcia, dupa ce s-a inecat, spune ca nu mai vrea sa ajunga in Europa si ca se va intoarce in Siria pentru a-si ingropa copiii si sotia in orasul Kobani. Abdullah Kurdi, un sirian kurd, se afla in Turcia de trei ani si anterior a locuit si la Damasc. Barbatul a facut cateva declaratii presei, dupa ce a iesit din morga unde au fost dusi cei doi baietei si sotia.
„Vreau sa-mi vad copiii pentru ultima data si sa stau cu ei pentru totdeauna”, a spus Kurdi. Acesta a oferit si detalii despre ceea ce s-a intamplat pe barca, inainte ca aceasta sa se scufunde. Capitanul a intrat in panica din cauza valurilor si a sarit in mare, lasandu-l pe el responsabil.
„Am inceput sa carmesc barca. Valurile erau foarte mari si ne-au rasturnat. Mi-am luat sotia si copiii in brate si am realizat ca sunt morti”, a spus barbatul. Aylan, de trei ani, Galip de cinci ani si mama lor Rehan se numara printre cei 12 refugiati morti. Politistii turci au retinut patru barbati, acuzati de trafic de imigranti, despre care se banuieste ca au legatura cu tragedia. Printre acestia se numara inclusiv un sirian, retinut pe o plaja din Bodrum. Suspectii vor fi dusi in fata magistratilor.
Guvernatorul districtului unde a fost gasit copilul mort, Ekrem Aylanc, le-a spus jurnalistilor ca familia Kurdi se afla in Turcia de trei ani, inainte de a decide sa plece spre Europa. Repatrierea celor trei trupuri va avea loc miercurea viitoare. Tima Kurdi, matusa lui Aylan, a transmis un mesaj sirienilor, rugandu-i sa nu-si riste vietile traversand Marea Mediterana. Familia Kurdi dorea sa ajunga in Canada, unde rudele si-au luat angajamentul de a le oferi adapost. Mustefa Ebdi, un jurnalist din Kobani, a spus ca familia Kurdi a fost nevoita sa se mute de cel putin trei ori in timpul conflictelor din Siria si a parasit tara in 2012. Jurnalistul spune ca numele familiei era Shenu, insa numele Kurdi a fost ales in urma traducerii inturca datorita originilor.
(Galip Kurdi) 

(Aylan Kurdi) 
Adauga un comentariu