Magazin

Sfaturi ca sa previi cancerul de col uterin, de corp uterin si ovarian

Publicat: 12 iul. 2014
Cancerul reprezinta, cu mai mult de 3 milioane de cazuri depistate anual si 1,7 milioane de decese, a doua cea mai importanta cauza de morbiditate in Europa.

Datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca Romania se afla pe primul loc in Europa la rata mortalitatii provocata de cancer, riscul de imbolnavire fiind de trei ori mai mare decat media Europeana. 

Vezi si Cele mai frecvente noua tipuri de cancer si ratele de supravietuire
Romania inregistreaza si cel mai mare numar de cancere ginecologice, la nivel european, avand cea mai ridicata rata a cazurilor de cancer de col uterin, 30 cazuri la 100,000 de femei, cu o rata de mortalitate de 18 cazuri la 100,000 de femei.

Dr. Doc. Fatih Güçer, specializat in oncologie ginecologica la Anadolu Medical Center din Istanbul, considera ca „principala cauza a numarului mare de cancere ginecologice este determinat de faptul ca femeile nu merg regulat la control si ca, in unele cazuri, diagnosticul initial nu este corect”, potrivit eva.ro.

Vezi si Fumatul dimineata, dupa somn, poate cauza cancer de doua ori mai repede

In cadrul departamentului de oncologie ginecologica de la Anadolu Medical Center au fost tratate in 2013 aproximativ 50 de paciente din Romania. Cele mai intalnite cazuri fiind cele de cancer de col uterin, cancer ovarian si cancer de corp uterin. 

Romania este tara cu cel mai mare numar de pacienti cu cancer de col uterin care se trateaza in cadrul spitalului, pacientele din Romania venind, de obicei, in faze avansate.
Dr. Doc. Fatih Güçer ofera si 5 sfaturi ca sa previi cancerul de col uterin, de corp uterin si ovarian:
1. controalele regulate

2. activitatea sexuala protejata

3. vaccinarea impotriva HPV

4. o dieta echilibrata

5. activitate sportiva de cel putin 30 de minute zilnic


loading...

Adauga un comentariu