Frumusete

Sfaturi de la un profesionist pentru un par sanatos

Publicat: 07 mai 2017
7

Primavara este anotimul cand natura renaste si îmbraca o noua haina de sarbatoare.

Pentru femeia moderna primavara este un anotim al prospetimii si înnoirii chipului si, implicit, a coafurii.
Despre cum trebuie sa ne îngrijim parul în acest anotimp ne spune hairstylistul aradean Mariana Catana, cu o experineta în coafura de peste 30 de ani.

„Aplicati parului înainte de a fi supus unei transformari radicale tratamente intensive nutritive în cazul în care parul este uscat excesiv, deteriorat sau vopsit. Din multitudinea de produse speciale pentru îngrijirea parului pe care le gasiti cu usurinta, pentru a alege produsul potrivit nu trebuie decat sa va cunoasteti bine natura parului. sampoanele de plante si fructe cu microelemnte nutritive folosite o data pe saptamana, îmbunatatesc conditia firului de par, întarindu-l si conferindu-i elasticitate si stralucire”, spune Mariana Catana.

De asemenea, ea afirma ca, dupa samponare, parul trebuie ajutat cu tratamente de par, balsamuri si creme bogate în germeni de grau, care intra în profunzimea firelor de par uscate.

Reteta naturala perfecta pentru intarirea firului de par 

„Daca parul a fost obisnuit cu produse de styling (ceara, spuma, fixativ) sau alte chimicale (solutie permanenta) ajutati-l aplicand masti de regenerare fara clatire, pe baza de uleiuri. Se aplica pe parul umed, proaspat spalat si limpezit corect cu apa calda la început, apoi apa rece, pentru a permita cuticulelor sa se închida”, mai adauga aradeanca.

Totodata hairstylistul ne atrage atentia sa nu uitam ca parul are nevoie si de o alimentatie bogata în proteine, fructe si legume proaspete.

„Ajutate de sfatul unui stilist în a face o alegere buna a produselor pentru întretinerea parului, puteti îndrazni sa va schimbati look-ul în ton cu aceasta primavara si veti atinge în final o armonie dintre imaginea si personalitatea dumneavoastra. Arta de a aranja parul are ca rezultat o linie frumoasa, fantezista si cu aspect modern, în ton cu cea mai actuala moda”, încheie Mariana Catana.

sursa:adevarul.ro

Adauga un comentariu