Boli si tratamente

Sfaturi foarte importante pentru cei care au probleme cu bila

Publicat: 02 ian. 2015
Bila are un rol important, deoarece secreta fierea, un lichid care ajuta la digerarea grasimii. Totusi, spre deosebire de ficat, rinichi sau inima, bila nu este tocmai un organ a carui proasta functionare sa ne provoace mari motive de ingrijorare. 
Fripturile de porc, carnatii, prajelile si alcoolul – toate acestea contribuie la declansarea simptomelor unei bile „lenese”. Preventiv, multi oameni ajung sa ia medicamente coleretice inainte de a manca copios, insa, in realitate, nu aceasta este masura cea mai buna pentru a scapa de probleme.

Cum se realizeaza analiza microbilor din bila 

Iata ce te sfatuim noi sa faci de sarbatori, daca stii ca esti predispusa la crizele neplacute de acest gen:
1. Poate ca este intuitiv, dar o sa repetam ideea: evita, pe cat posibil, prajelile si carnea foarte grasa. In aceeasi categorie a alimentelor interzise intra si untul sau frisca. Da, poti sa mananci o sarma sau o bucatica de carnat de casa, dar nu iti umple farfuria. Daca ai tinut si post, cu atat mai mult te expui unei reactii violente din partea organismului, privat atata timp de mancaruri mai consistente. 
2. Mananca salate din legume proaspete (fara sosuri de maioneza) la mesele festive, pentru ca acestea iti vor da senzatia de satietate si nu vei mai simti nevoia sa mananci cu lacomie din preparatele interzise. 

Decoctul de cartof, un bun remediu pentru problemele de bila si ficat 

3. Atunci cand ai o bila lenesa, alcoolul iti este un mare dusman. El duce la deshidratare si poate facilita aparitia senzatiei de greata. Daca iei in considerare si faptul ca pietrele la bila pot conduce la declansarea pancreatitei, o boala in care consumul de alcool poate fi devastator, vei fi mult mai moderata atunci cand vei ciocni cu cei de la masa. Bea cu moderatie si nu vei avea probleme!
4. Mananca putin si des. Daca ai mese frugale pe parcursul zilei si apoi una singura mult prea consistenta, iti vei afecta digestia in totalitate, nu doar bila. In plus, masa de Craciun are loc de obicei dupa-amiaza spre seara, cand orele sunt neprietenoase cu digestia ta.
5. Bea ceaiuri care ajuta digestia, precum ceai verde, de galbenele, de sunatoare sau de ghimbir. De asemenea, nu uita de ceaiurile de detoxifiere, care pot ajuta organismul sa scape de toxinele acumulate de-a lungul meselor copioase de sarbatori. 


loading...

Adauga un comentariu