Eveniment-Social

Sfaturi importante pentru asistentii maternali de la Protectia Copilului

Publicat: 05 aug. 2014

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC) a organizat la sfarsitul lunii iulie o sesiune de instruire si perfectionare a asistentilor maternali profesionisti care ocrotesc adolescentii, cursurile fiind sustinute de formatorii din cadrul Centrului de Formare al DGASPC Iasi. La curs au participat un numar de 20 de asistenti maternali profesionisti, atât din municipiul Iasi, cât si din mediul rural, acestia fiind informati de catre profesionisti în legatura cu specificul perioadei adolescentei. Au fost subliniate aspecte precum modalitatile de comunicare cu adolescentul, de disciplinare a acestuia, comportamente indezirabile ale adolescentilor si influenta anturajului, asigurarea securitatii emotionale a adolescentilor, abordarea jocurilor de putere si nu in ultimul rând, rolul familiei în sustinerea adolescentului în situatii de pierdere sau separare.

Participantii s-au bucurat de prezenta unor invitati de prestigiu în domeniul psihologiei si psihiatriei, în persoana psihologului Antoaneta Zanfirache si medicului psihiatru Carmen Lupusoru, care au raspuns tuturor întrebarilor participantilor la curs si au oferit recomandari. Actiunea se inscrie în demersurile DGASPC Iasi pentru cresterea calitatii serviciilor sociale oferite copiilor din sistemul de protectie si pentru perfectionarea asistentilor maternali profesionisti si care va fi urmata, în luna septembrie, de o actiune identica, destinata celorlalti 25 de asistenti maternali profesionisti care ocrotesc adolescentii. Totodata, în luna noiembrie, va avea loc o sesiune de informare a adolescentilor aflati în asistenta maternala. Sesiunea se va desfasura în cadrul actiunii „19 zile de lupta împotriva abuzului si violentei”, ocazie cu care adolescentii vor fi informati si responsabilizati cu privire la riscurile la care se expun prin adoptarea unor comportamente si atitudini nepotrivite.loading...

Comentarii
  • Daca cursurile au fost sustinute de GABRIELA CATANA si MIRELA CIOCANA problemele sint rezolvate la DGASP, nenorocitelor miati bagat copii pe nedrept in casa de plasament M. Sadoveanu cu idiotu de Diaconu din Focuri.La Puscarie cu voi.

Adauga un comentariu