Mama si copilul

Sfaturi: la ce trebuie sa fie atenta de sarbatori o femeie insarcinata

Publicat: 31 dec. 2010

Perioada Sarbatorilor este acea perioada a anului in care trebuie sa ne preocupe si siguranta, atunci cand vine vorba de alimentatie, iar pentru gravide acest lucru este extrem de important, arata FoodConsumer.

Femeile insarcinate trebuie sa retina ca exista cateva trucuri care le pot feri de probleme in perioada Sarbatorilor, iar primul este spalarea mainilor cuapa si sapun, in special atunci cand ating carne cruda, oua sau fructe si legume nespalate.

Trebuie evitata impartirea tacamurilor sau alimentelor cu copiii mici, deoarece saliva si urina acestora poate contine un virus daunator pentru mama si pentru fat. De asemenea, e bine ca mainile sa fie spalate cat mai des, atunci cand gravida se afla in preajma copiilor.

Fripturile trebuie sa fie intotdeauna bine patrunse, pentru a evita toxiinfectiile alimentare care pot face rau copilului. Melezurile care nu sunt fierte pot contine bacterii periculoase, asa ca este recomandat sa mancati carne fiarta sau prajita.

Laptele nepasteurizat sau produsele facute din lapte nepasteurizat sunt de asemenea o alegere proasta. Mare grija si la bauturi, cocktailurile de la petreceri nu trebuie sa contina alcool.

Semnele si simptomele sarcinii

Pozitia de somn cea mai buna in timpul sarcinii

Copiii fumatoarelor: batausi, mincinosi si neascultatori

Alimentatia mamei poate influenta sexul copilului

Gravidele trebuie sa consume cu mare atentie carne de pesteloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit