Mama si copilul

Sfaturi pentru a preveni problemele de nutritie la copii

Publicat: 25 ian. 2011

Scaderile apetitului la copii ar trebui sa-i ingrijoreze pe parinti, dar mai mult decat asta, adultii ar trebui sa fie atenti la prezenta unor conditii medicale de natura psihologica care pot conduce la boli precum anorexia sau bulimia. Iata, potrivit i-medic.ro, cateva sfaturi pentru a preveni problemele de nutritie la copii:

1. Inainte de a da lectii copilului dumneavoasta este bine sa va cunoasteti pe dumneavoasta insiva. Pentru aceasta trebuie sa va raspundeti sincer care este maura in care va afecteaza criticile si parerile celor din jur si cat pret puneti pe aspectul fizic.
2. Analizati-va cu multa atentie visurile si aspiratiile. Acest lucru este important pentru a stabili daca va criticati copilul prea mult si prea frecvent.
3. Discutati cu baiatul sau fata dumneavoastra urmatoarele aspecte:

– cat este de periculos sa incerce sa isi remodeleze corpul prin diete nesanatoase sau prin infometare;
– cat de importante sunt exercitiile fizice;
– cat de importanta este alimentatia echilibrata, bogata in alimente sanatoase si proaspete.

4. Explicati-i copilului dumneavoasta ca exercitiile fizice sunt necesare nu numai pentru a-si modela corpul, ci si pentru a-si asigura un grad de confort.
5. Explicati-i copilului ca nu ar trebui sa evite anumite activitati, precum inotul sau dansul, doar de teama de a nu deveni ridiculizati pentru ca nu au o silueta perfecta.
6. Invatati-va copilul sa nu judece oamenii dupa aspectul fizic, ci mai curand dupa felul in care vorbesc, se poarta sau actioneaza.
7. Explicati-i copilului faptul ca papusile au acea silueta doar pentru a fi frumoase si pentru ca produsul sa se vanda cat mai bine.
8. Incurajati activitatile in care copilul dumneavoasta se implica si laudati-l cat mai des.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit