Magazin

Sfaturi pentru alegerea bibliotecii perfecte

Publicat: 04 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfaturi pentru alegerea bibliotecii perfecte

Funcțională și stilată, așa ar trebui să fie biblioteca visurilor tale. Vă spunem toate trucurile pentru a face alegerea fără regrete!

Living-ul este încăperea din casă în care au loc majoritatea activităților noastre cotidiene, de la citit o carte la privitul la televizor și de la luat masa la discuțiile la o cafea cu prietenii dragi. Cel mai mult timp atunci când nu dormim îl petrecem în sufragerie.

Atât de mare e importanța acestei camere, încât atunci când vine vorba de mobilat probabil că beneficiază de cea mai mare atenție și, probabil, de cel mai mare buget. Poate și pentru că este încăperea în care ne primim oaspeții, așa că vrem să fie și să arate cât mai primitor, dar și să spună ceva despre noi, să ne reprezinte.

Biblioteca este o parte esențială din mobila living, indiferent că ești un cititor împătimit sau nu. O bibliotecă oferă stil și prestanță oricărei sufragerii.

Ce tipuri de biblioteci poți alege pentru living-ul tău?

  1. Bibliotecă din perete în perete

De la perete la perete și din podea până în tavan. Aceste tipuri de librării sunt perfecte dacă ai o colecție mare de cărți. Rafturile sale deschise devin expoziții autentice în care îți poți așeza biblioteca în ordine alfabetică, pe edituri, pe perioade, pe stiluri literare sau chiar pe culori.

Reține că cele mai grele cărți trebuie așezate pe rafturile inferioare. De asemenea, este esențial să existe un compromis între dimensiunea raftului și grosimea acestuia: cu cât raftul este mai lung, cu atât este mai mare riscul ca acesta să se îndoaie la jumătate din cauza greutății cărților și cu atât este mai important să alegi grosimea potrivită.

Pe de altă parte, datorită dimensiunilor lor, aceste rafturi tind să devină în centrul atenției în camerele de zi. Cheia pentru crearea unui mediu armonios și evitarea contrastelor nedorite este să alegeți culori precum albul sau să vopsiți biblioteca în același ton ca și pereții.

  1. Bibliotecă modulară: adaptată nevoilor tale

Dacă vrei să ai o bibliotecă care să-ți permită o oarecare libertate de mișcare atunci când te adaptezi nevoilor tale, mizează întotdeauna pe cele modulare. Poți regla înălțimea rafurilor, poți adăuga mai multe sau mai puține rafturi dacă vezi că ai suficient spațiu pentru a-ți așeza cărțile și, în funcție de modelul pe care îl alegi, vei avea și opțiunea de a adăuga noi module. Ideal pentru viața modernă!

  1. Bibliotecă stil vitrină: arată și ascunde după bunul plac

Pe lângă faptul că sunt grozave pentru a proteja cărțile de praf, bibliotecile în stil vitrină sunt, de asemenea, foarte funcționale, deoarece poți folosi interiorul ușilor din lemn pentru a depozita tot ceea ce nu dorești să fie la vedere și poți lăsa în dreptul geamului colecția de cărți. În plus, aerul său vintage îi conferă o aură romantică extrem de confortabilă sufrageriei și oricărei încăperi în care o așezi.

  1. Biblioteca – separator de cameră

Dacă locuiești într-o garsonieră sau apartament în care dormitorul și sufrageria fac parte din același spațiu, sau dacă dorești să separi livingul de zona de luat masa fără a fi nevoie să apelezi la lucrări costisitoare, iată o idee grozavă: folosește o bibliotecă ca despărțitor de cameră. Este o soluție de succes atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere spațial, și vei câștiga un nou colț în care să așezi cărțile tale preferate. Doi în unu!

  1. Biblioteca scară – cel mai ușor design

Daca îți vine sa inovezi prin design si vrei ca biblioteca sa devina o piesa de mobilier cheie a livingului, opteaza pentru un model cu structura pe scara. Profită de spațialitatea camerei pentru a oferi un spațiu de depozitare deschis super util, cu o capacitate mare. Camera ta este mai mică? Atunci o singură bibliotecă va fi mai mult decât suficientă.

Adauga un comentariu