Magazin

Sfaturi pentru femeile cu mustata

Publicat: 27 nov. 2010
1

Parul facial poate fi cauzat de mai multe probleme, ovare polichistice, testosteron sau predispozitie genetica, a afirmat dermatologul Natasha Kapur care profeseaza în mai multe spitale londoneze.

Sase femei au testat diferite metode pentru a stabili avantajele si dezavantajele fiecarui mod de a scapa de mustata.

Laserul distruge firul de par de la radacina si îl împiedica sa mai creasca. O cura de sase pâna la opt sedinte este recomandata pentru a scapa definitv de par. Pielea trebuie protejata de soare ca sa nu apara pete.

Avantaje
: Parul este îndepartat pe termen lung sau în unele cazuri permanent.
Dezavantaje: Este destul de costisitor si dureaza mult timp, fiind nevoie de pauza de patru saptamâni între sedinte, iar între timp parul ramas trebuie ras si nu epilat. Unii spun ca procedura este dureroasa.

Epilarea cu lumina pulsata este similara cu tratamentul cu laser, dar foloseste mai multe tipuri de unde de lumina, reducând riscul de ardere a pielii. Sunt necesare zece sedinte cu pauze de trei luni.

Avantaje:
Pe lânga efectele definitive, este o procedura mai putin dureroasa.
Dezavantaje: Este scump si dureaza mult timp.

Epilatul cu ceara
– poate fi folosita ceara încalzita aplicata direct pe fata cu o spatula sau fâsii cu ceara rece, însa parul creste înapoi în doua pâna la sase saptamâni.

Avantaje: Este rapid, ieftin si diponibil în orice salon sau acasa.
Dezavantaje: Nu este indicat pentru pielea închisa la culoare pentru ca decoloreaza. Parul creste înapoi destul de repede si trebuie sa aiba cel putin o jumatate de centrimetru pentru a putea fi smuls. Mai poate provoca si alergii, dar nu afecteaza pielea pe termen lung.

Crema depilatoare se aplica pe piele si se lasa câteva minute sa actioneze. Chimicalele dizolva cheratina din firul de par.

Avantaje: Este o metoda ieftina, rapida si eficienta, crema putând fi aplicata acasa în intimitate.
Dezavantaje: Parul creste rapid înapoi, iar crema poate irita pielea sensibila.

Folosirea electrolitilor este o alta metoda, bazata pe socuri electrice mici, ce taie sursa de sânge si oxigen a firului de par si îl omoara.

Avantaje
: Epilarea este definitiva, parul nu mai creste niciodata. Este mai eficient decât laserul si lumina pulsata.
Dezavantaje: Este o metoda care dureaza mult, asa ca nu e indicat pentru zone cu mult par. Tratamentul este costisitor pentru ca pot fi necesare multe sedinte. Pentru mustata, poate dura chiar si zece ore si este dureros.

Comentarii
Adauga un comentariu