Magazin

Sfaturi pentru folosirea unei mașini de făcut pâine

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfaturi pentru folosirea unei mașini de făcut pâine

Deții o mașină de făcut pâine și vrei să afli cum îi poți maximiza performanța? Încă de la lansarea sa în 1986, acest aparat a îmbunătățit stilul de viață al multor persoane. Dar nu toată lumea își permite să-și pregătească propria pâine de casă. 

În 2020 se preconizează un consum de aproximativ 30, 1 kilograme de pâine pe cap de locuitor al Terrei. Astfel că, valoarea produselor de panificație pentru 2020 se va cifra la suma de 65, 52 de miliarde de dolari. Tu îți pregătești pâinea folosind un astfel de aparat?

Beneficiile mașinii de făcut pâine

  • Îți oferă controlul absolut asupra compoziției aluatului;
  • Economisește timp și te scapă de multiplele operațiuni necesare frământării în mod manual a pâinii;
  • Scapi de murdăria din bucătărie atunci când trebuie să faci aluatul pentru pâine;
  • Îți oferă posibilitatea de a prepara și alte produse de panificație, cum ar fi aluat pentru paste și pizza ori prăjituri;
  • Poți pregăti și alte tipuri de preparate, așa cum este dulceața;
  • Caracteristicile anumitor aparate îți permit să pregătești acasă diverse specialități de tăiței sau mochi;
  • Este utilă pentru persoanele care urmează diete și trebuie să consume pâine fără gluten, de exemplu;
  • Calitatea produsului obținut este incomparabil mai bună decât pâinea din comerț;
  • Poți pregăti feluri variate de pâine în cel mai simplu mod, doar apăsând niște butoane.

Programele cele mai importante de utilizat pentru a produce pâine acasă

Unul dintre principalele avantaje al unei mașini de preparat pâine este eficiența sa. Introduci ingredientele în cuvă, apoi apeși un buton și la final pâinea este gata. Programele cele mai interesante ale unei astfel de mașini îți oferă posibilitatea de a pregăti:

  • Diverse tipuri de pâine – de la cea albă și până la cea integrală, dar și specialități, precum pâine franțuzească sau chifle;
  • Aluat de pâine ori pizza – nu se activează funcția de coacere, fiind pregătit doar aluatul propriu-zis;
  • Variații de pâine în funcție de gramaj sau consistența aluatului – poți pregăti pâine de 700 ori 900 de grame, de exemplu sau poți opta pentru o compoziție mai aerată ori mai compactă;
  • Pregătirea unor preparate speciale, așa cum este dulceața.

Desigur, fiecare aparat poate să dispună de programe dedicate, care îi sporesc calitatea.

Importanța aluatului în pregătirea unei pâini de calitate

Consistența aluatului este dată de frământat și de temperatura de coacere. Atunci când prepari pâinea manual ai nevoie de un termometru special pentru determinarea temperaturii corespunzătoare. Cu o mașină de pâine, tu nu mai trebuie să faci nimic.

Pur și simplu te uiți cum crește aluatul. Mai mult de atât: chiar îi poți determina grosimea crustei. De aceea, un astfel de aparat te scutește de o mulțime de operațiuni și îți garantează rezultate de calitate.

Sfaturi de reținut atunci când faci pâine în casă

  • Folosește cantitatea de ingrediente exactă, în conformitate cu rețeta și sfaturile primite;
  • Nu depăși cantitatea maximă de ingrediente permisă de aparat;
  • Ingredientele trebuie adăugate în ordinea corectă;
  • Verifică din când în când consistența aluatului din mașină.

Știai că:

Până în 2023 se preconizează că volumul de pâini produse să fie de aproximativ 25, 25 de milioane de kilograme?

Atunci când deții propria mașină de pâine poți să-ți prepari acest produs atunci când dorești și ori de câte ori vrei. 

 

Adauga un comentariu