Ai primit de la bunicii de la ţară o găină, numai bună de făcut mâncare? Într-adevăr, îţi va ieşi cu gust mult mai bun decât dacă ai folosi carne din comerţ. Din ea poţi face borş moldovenesc, pârjoale, friptura, mâncărica cu ceapă şi smântâna şi nu numai. Ca să aibă gust bun, iar reţetele să-ţi reuşească, ai nevoie de câteva sfaturi pentru a găti carne de ţară.
Trebuie să ţii cont de multe aspecte atunci când găteşti carne primită de la cineva de la ţară. Este mult mai gustoasă, dar posibil să o laşi la fiert mai mult timp, spre exemplu. Din piept poţi face nişte şniţele, din copanele friptura la cuptor, iar din aripi ceva crocant, cu glazură. Opţiuni ai nenumărate. Înainte de a te apuca de gătit, citeşte şi următoarele sfaturi pentru a şti cum să găteşti corect o carne de ţară.
Învață cum să folosești carnea de țară la gătit, pentru a obține tot ce e mai bun din ea.
Unele persoane afirma că nu e bine să speli carnea înainte de gătit. Totuşi, ea intră în contact cu diverse suprafeţe. Clar trebuie clătita înainte de a fi gătită. Spal-o într-un lighean adânc, cu apă rece.
Va avea un gust şi mai apetisant. Pentru marinare foloseşte: zeama de lămâie, ulei de măsline, oţet, diverse condimente. Marinarea se poate face 2-4 ore. Astfel se face procesul de frăgezire.
Dintre mirodenii, ideale sunt: oregano, busuioc, piper, usturoi, boia dulce, boia picantă.
Ca să-ţi dai seama când e gata carnea într-adevăr, uită-te la culoare. Scoate din tavă o bucată de carne din taza şi tai-o uşor. Dacă e roz, măreşte uşor timpul de preparare. Friptura de găină e gata în momentul în care este albă la interior, atunci când o feliezi.
Ţine cont şi de următoarele aspecte:
Indiferent de rețetă (borș, pârjoale, friptură), poți prepara ceva pentru a da de pomană de Moșii de Toamnă. Iar drept desert, merge de minune o porție de clătite umplute cu dulceață de trandafiri.