Stiri medicale

Sfaturi pentru igiena mainilor

Publicat: 25 ian. 2011
7

Expertii in sanatate sustin ca pentru a ne proteja de microbi trebuie sa ne spalam pe maini de multe ori pe zi, iar sapunurile antibacteriene au devenit produse dominante intre produsele de curatat. Problema este ca multe dintre ele contin ingrediente chimice precum triclosan, iar folosirea lor o perioada indelungata are efecte negative asupra sanatatii. Iata ce trebuie sa faceti pentru o igiena a mainilor corecta:

1.  Alegeti solutii non-toxice, nu neaparat sapunuri antibacteriene. Spalati-va bine pe maini in mod frecvent. Frecati mainile energic, timp de cel putin 30 de secunde. Nu uitati spatiile dintre degetele, incheieturile si sub unghii. Spalati-va cu apa fierbinte si stergeti mainile cu prosoape de unica folosinta.

2. Folositi produse ecologice de curatare care nu contin triclosan sau triclocarbon.Ele nu se degradeaza usor si au tendinta de a persista in mediu pentru perioade lungi de timp.

3. Feriti-va mainile de clor, eteri de glicol si amoniac. Nu aveti nevoie de ele pentru a obtine suprafete curate.

Daca nu aveti incredere nici in asa-zisele produse ecologice, puteti sa va creati propriul dezinfectant dintr-o lingurita de borax, 2 linguri otet alb, 2 cani de apa calda,1/4 lingurita de ulei esential de lavanda si 3 picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Se amesteca toate ingredientele si se agita pana cand se dizolva ingredientele uscate. Se toarna intr-un flacon de spray. Puteti pulveriza pentru dezinfectare pe orice suprafata cu exceptia sticlei.

 

Adauga un comentariu