Frumusete

Sfaturi pentru o epilare cat mai sanatoasa in timpul sarcinii

Publicat: 24 apr. 2013
7

Indiferent de metoda de epilare aleasă, ţine cont de faptul că pielea ta este mult mai sensibilă în timpul sarcinii. De aceea, hidrateaz-o bine înainte şi după epilare. Părul creşte mai repede în timpul sarcinii, iar acest lucru poate fi extrem de neplăcut pentru viitoarea mamica. Iată cateva metode de epilare sigure în această perioadă.

Epilarea definitiva cu laser nu se poate face în timpul sarcinii, aşadar această metodă iese din discuţie. Momentan, nu se ştie cu certitudine dacă laserul face rău fătului, însă în lipsa datelor concrete ar fi mai bine să eviţi această metodă de epilare. Crema epilatoare poate de alergii, de aceea nu ar trebui să fie folsită în timpul sarcinii. Dacă ştii că nu eşti alergică la un anume tip de cremă epilatoare, o poţi folosi în continuare. Epilatorul electric nu are contraindicaţii, însă operaţiunea poate fi obositoare.

Fiecare femeie are o metodă de epilare preferată. Ideal ar fi să nu foloseşti lama de ras pentru că părul creşte repede şi va trebui să te epilezi astfel tot la două-trei zile. Deşi este o metodă nedureroasă şi rapidă, frecvenţa cu care trebuie să repeţi operaţiunea o face mai puţin eficientă. Dacă vrei ce picioarele tale să fie fine cât mai mult timp cu putinţă, epilarea cu ceară este cea mai eficientă. Ceara caldă nu este însă indicată, pentru că duce la dilatarea vaselor de sânge. Dacă acestea se sparg, vei rămâne cu urme inestetice pe picioare. Poţi apela cu încredere la ceara rece pentru a evita asemenea neplăceri.

Adauga un comentariu