Remedii naturiste

5 sfaturi pentru a combate oboseala de după-amiază

Publicat: 28 nov. 2020
oboseala
Oboseala de după-amiază este un fenomen fiziologic complet normal.

Oboseala de după-amiază este un fenomen fiziologic complet normal, dar oarecum neplăcut, care poate interfera cu concentrarea și creativitatea. Iata 5 sfaturi pentru a combate oboseala de după-amiază!

Bea apă în loc de cafea

Oboseala este unul dintre primele semne de deshidratare. Înainte de a vă prepara un espresso dublu, încercați să beți un pahar mare de apă cu gheață. Deși nevoile variază de la individ la individ, este recomandat să beți 2 până la 3 litri de apă pe zi. Dacă ești încă obosit, poți apela la cafea!

Încercați metoda „nappuccino”

Această metodă constă în a bea o ceașcă de cafea chiar înainte de a trage un pui de somn timp de aproximativ 20 de minute. Când te trezești, cofeina va începe să aibă efect și vei fi într-o formă excelentă. Mai mult decât atât, este recomandat să nu dormiți prea mult după-amiaza, sunt suficiente 15 – 30 de minute.

Sfat pentru a combate oboseala de după-amiază: iesi afară!

Ploaie sau frig, este important să ieși afară. Oxigenarea creierului după-amiază vă va permite să vă reîncărcați bateriile și să vă simțiți revigorat. Dacă soarele este prezent, este și mai bine, deoarece studiile au arătat că trimite un semnal către creier pentru a-l menține alert.

Mestecați bine mancarea

Pentru a facilita digestia mesei de la prânz, mestecați alimentele suficient și încet. Astfel corpul tău va avea nevoie de mai puțină energie pentru a asimila toată mâncarea.

Sfat pentru a combate oboseala de după-amiază: mestecați guma

Pentru a rămâne treaz după-amiaza, ar ajuta să mesteci gumă sau gustări sănătoase și ușoare. Acest lucru se datorează faptului că guma de mestecat vă menține mai concentrat, pe lângă îmbunătățirea stării noastre de spirit și reducerea stresului.

Adauga un comentariu