Culinar

Sfaturi şi trucuri pentru reţeta de lapte de pasăre. Cum se prepară

Publicat: 07 iun. 2021
pahar cu lapte de pasare facut dupa cateva sfaturi si trucuri
Laptele de pasăre este un desert ideal de făcut iarna, în preajma sărbătorilor

Cu siguranţă, ai auzit de reţeta de lapte de pasăre. Probabil, ai şi văzut cum se prepară, pe la diverse emisiuni culinare. Hai însă să faci şi tu acest deşert. Suna uşor pompos, dar să ştii că e chiar mai uşor de preparat decât ai crede. Mai jos găseşti modul clasic de gătit, dar şi câteva sfaturi şi trucuri pentru rețeta de lapte de pasăre.

Este un desert bun pentru orice anotimp, inclusiv de servit musafirii, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Ce ai nevoie? Ei bine, de ingrediente proaspete. Ideal este să cumperi şi să foloseşti ouă de ţară, pentru că sunt naturale, de la găini hrănite cu cereale, fără hormoni şi aditivi. De asemenea, asigură-te că şi laptele este proaspăt. În total, ai nevoie numai de 30 de minute. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 0.5 l lapte
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • vanilie

Mod de preparare:

Mai întâi pune la fiert laptele cu o linguriţă de zahăr. Separă gălbenuşurile de albuşuri. Freacă gălbenuşurile cu vanilia şi restul de zahăr. Bate spuma albuşurile, ca şi cum le-ai face bezea.
În momentul în care laptele da în clocot, folosind o lingură de metal, ia bulgări de albuş şi pune-i în lapte. Lasă-i să fiarbă în jur de un minut, după care scoate-i cu ajutorul unei palete. Ia laptele de pe foc şi lasă-l un pic la răcit. Apoi amestecă gălbenuşurile cu el. Pune totul înapoi pe foc, la bain-marie. În momentul în care s-a îngroşat compoziţia, toarnă cu lingura peste bulgării de albuş.

Sfaturi şi trucuri pentru reţeta de lapte de pasăre

Iată ce sfaturi şi trucuri am adunat de la gospodine pricepute, pentru reţetă de lapte de pasăre:

  • încorporează 1-2 plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie;
  • poţi bate gălbenuşurile foarte bine cu mixerul, după care să le încorporezi în lapte. Aşadar, poţi folosi şi altceva, în afară de clasică furculiţa sau lingura;
  • în momentul în care laptele începe să fiarbă şi pui bulgării de albuş, da focul puţin mai la mediu spre mic;
  • bulgării de albuş se întorc pe partea cealaltă, după 1-2 minute de fiert;
  • bulgării de albuş sunt gata în momentul în care s-au întărit puţin;
  • poţi adăuga şi nişte coajă rasă de la o lămâie în compoziţia cu gălbenuşuri;
  • ideal este ca laptele de pasăre să fie servit la temperatura camerei;
  • compoziţia cu lapte şi gălbenuşuri trebuie fiartă la foc mic;
  • laptele de pasăre îl poţi servi cu un sirop. Pentru acesta ai nevoie de 1 lingura de apă, 50 gr zahăr şi 2-3 bucăţi de coajă de portocală sau de lămâie;
  • poţi servi laptele de pasăre nu doar cu sirop de zahăr, ci şi cu fulgi de migdale şi sirop de caramel;
  • foloseşte lapte cu 3,5% grăsime;
  • toate ustensilele pe care le foloseşti trebuie să fie perfect uscate şi degresate;
  • în momentul în care baţi spuma albuşurile, pune şi puţină sare. Chiar dacă reţetă nu specifică acest lucru, sarea ajuta la coagularea mai bună a albuşurilor. Pune sare, aşadar, ori de câte ori baţi spuma albuşurile;
  • laptele nu trebuie să fie clocotind în momentul în care pui bulgării de albuş.

Inspiră-te și din acest material video:





Adauga un comentariu