Culinar

Sfecla dilată vasele de sânge, ajutând la tratarea hipertensiunii

Publicat: 22 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfecla dilată vasele de sânge ajutând la tratarea hipertensiunii

Probabil că deja ştii ca legumele sunt cel mai sănătoase mâncare crude. Cu toate că acest lucru e adevărat, nu e tot timpul aşa. Procesul de gătire poate scoate la suprafaţă anumiţi nutrienţi din unele plante.

Rădacinoasele sunt cu adevărat nutritive, deoarece acela este locul în care frunzele păstrează energia când o abosrb din pământ. Fiecare tip de rădacinoasa conţine diferite minerale, vitamine şi antioxidanţi. Sfecla îşi arata antioxidanţii prin culoarea să proeminenta (pigmenţii plantelor sunt principala sursă de antioxidanţi).

Sfecla are foarte multe roluri pentru sănătate. Printre beneficii, se numără:

  • curăţarea ficatului
  • combaterea cancerului
  • protejarea declinului neurodegenerativ
  • detoxifierea sistemului digestiv
  • reduce tensiunea arterială
  • imbunatatateste sistemul cardiorespirator în timpul exerciţiilor.

Efectele sfeclei asupra sistemului circulator poate fi atribuit datorită conţinutului mare de nitraţi. Contrat tipului de nitraţi sintetici care sunt adăugaţi în carnea procesată, nitraţii care care se găsesc în plante în mod natural ajuta la combaterea inflamaţiei, dilatează vasele de sânge şi îmbunătăţesc sistemul circulator. Astfel, tensiunea arterială se reglează. Aşadar, care este cel mai bun mod de a consuma sfecla? Iată câteva idei.

Idei de gătire a sfeclei

Sfecla este foarte moare şi densă, aşadar e posibil să nu ai nevoie de toată la o singură utilizare. Cojeşte doar câtă vrei să mănânci. Iată cum o poţi găti (sau pregăti):

  • Suc – Pune nişte sfecla, mere, pere sau alte fructe/legume în storcător şi bucură-te de un suc delicios şi extraordinar de sănătos.
  • Smoothie – Cojeşte şi taie sfecla în bucuri, după care pune-o în blender cu alte ingrediente pe care le doreşti pentru a face un smoothie delicios.
  • Salate – Taie sfecla în felii subţiri sau o poţi da pe razătoare, adaug-o împreună cu alte legume sau foloseşte-o pe post de ingredient principal.
  • Sandwich-uri – Adăugă câteva felii de sfeclă tăiată subtine sau rasă în sandwich pentru un plus de culoare şi de savoare.

Iată alte reţete de sfeclă, care necesită mai mult timp de gătire: Borşul de sfeclă

Ingrediente:

2 sfecle mari sau 4 medii, feliate şi tăiate bucăţi mici
jumătate de castravete, tăiat mic
un măr dulce, tăiat mic
un morcov taait şi curăţat
apa filtrată
2-3 linguriţe de de mărar proaspăt măcinat
O ceapă verde, feliata subţire
Suc de la 1-2 lamai
3 linguriţe de sirop de agave
Sare şi piper, dupa gust

Instrucţiuni

Râde sfecla, castravetele, mărul şi morcovul ai pune-le într-un bol. Umple bolul cu apă până când legumele tale sunt acoperite. Adaugă mărarul şi ceapă verde. Adaugă sucul de lămâie. Adaugă sare şi piper. Acoperă şi lasa la frigider pentru cel puţin 3 ore (cu cât sunt mai înmuiate, cu atât mai bine). Adaugă smântâna dacă doreşti

Adauga un comentariu