Probabil că deja ştii ca legumele sunt cel mai sănătoase mâncare crude. Cu toate că acest lucru e adevărat, nu e tot timpul aşa. Procesul de gătire poate scoate la suprafaţă anumiţi nutrienţi din unele plante.
Rădacinoasele sunt cu adevărat nutritive, deoarece acela este locul în care frunzele păstrează energia când o abosrb din pământ. Fiecare tip de rădacinoasa conţine diferite minerale, vitamine şi antioxidanţi. Sfecla îşi arata antioxidanţii prin culoarea să proeminenta (pigmenţii plantelor sunt principala sursă de antioxidanţi).
Sfecla are foarte multe roluri pentru sănătate. Printre beneficii, se numără:
Efectele sfeclei asupra sistemului circulator poate fi atribuit datorită conţinutului mare de nitraţi. Contrat tipului de nitraţi sintetici care sunt adăugaţi în carnea procesată, nitraţii care care se găsesc în plante în mod natural ajuta la combaterea inflamaţiei, dilatează vasele de sânge şi îmbunătăţesc sistemul circulator. Astfel, tensiunea arterială se reglează. Aşadar, care este cel mai bun mod de a consuma sfecla? Iată câteva idei.
Sfecla este foarte moare şi densă, aşadar e posibil să nu ai nevoie de toată la o singură utilizare. Cojeşte doar câtă vrei să mănânci. Iată cum o poţi găti (sau pregăti):
Ingrediente:
2 sfecle mari sau 4 medii, feliate şi tăiate bucăţi mici
jumătate de castravete, tăiat mic
un măr dulce, tăiat mic
un morcov taait şi curăţat
apa filtrată
2-3 linguriţe de de mărar proaspăt măcinat
O ceapă verde, feliata subţire
Suc de la 1-2 lamai
3 linguriţe de sirop de agave
Sare şi piper, dupa gust
Instrucţiuni
Râde sfecla, castravetele, mărul şi morcovul ai pune-le într-un bol. Umple bolul cu apă până când legumele tale sunt acoperite. Adaugă mărarul şi ceapă verde. Adaugă sucul de lămâie. Adaugă sare şi piper. Acoperă şi lasa la frigider pentru cel puţin 3 ore (cu cât sunt mai înmuiate, cu atât mai bine). Adaugă smântâna dacă doreşti