Internationale

Shaorma

Publicat: 13 sept. 2011

Ingrediente:

1 piept de pui
3-4 cartofi
4 paini libaneze
1 gogosar murat
2-3 castraveti murati
smantana
2-3 catei mari de usturoi
ketchup dulce
cimbru
piper
sare

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala, se taie „pai” si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins. Intre timp, pana se prajesc cartofii si pana se rumeneste pieptul de pui, se face sosul: se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie). Se taie castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri. Dupa ce pieptul de pui este gata, se lasa 5 minute sa se raceasca, se sareaza si se taie in feliute mici. Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati. Se ruleaza ca pe o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece, ca e buna oricum.

sursa articol: http://gastronomie.ele.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro



loading...

Adauga un comentariu