Magazin

Shaorma nu e nociva, are doar reputatie proasta – Vezi cine zice

Publicat: 20 apr. 2012

Cei trei bucatari de top de la „MasterChef” le explica oamenilor ce trebuie sa stie despre mancarea fast-food si despre shaorma. Fin cunoscator al mancarurilor bune, Florin Dumitrescu a explicat de ce o shorma nu poate fi nociva si in ce conditii acest preparat devine o bomba calorica.

Shaorma nu e nociva, are doar o reputatie proasta! Ce poate fi nociv la cateva legume, carne de pui condimentata si fripta, o lipie calda si maioneza?! Shaorma cu de toate, da, e nociva! Cartofii prajiti cu carne si lipie pot dauna consumati in cantitati mari. Nu stiu cat de bine se pricep romanii la facut shaorma, dar sigur sunt buni consumatori. Ii inteleg, de altfel. Nu prea ai ce altceva sa mananci la ora patru, cand iesi din club si te duci spre casa”, a marturisit Florin Dumitrescu pentru ziarul „ring”.

Acesta considera ca preparatele fast food pot avea unele avantaje. „Fast-foodul are si partea lui buna totusi, rapiditatea cu care iti e servita mancarea si gustul standardizat, care se gaseste oriunde. Singurul lucru pe care il condamn, cel mai grav de altfel, e legat de provenienta ingredientelor si de semipreparatele congelate. Cel mai sanatos si bun de baut, dupa fiecare masa, e apa”, a mai spus juratul Florin Dumitrescu.

Catalin Scarlatescu adora si el acest preparat. „Nu exista niciuna cu adevarat ‘smechera‘. Eu am mancat shaorma in Turcia, in Germania, am mancat shaorma israeliana facuta din pulpa de curca la Queen Casino… Toti prietenii mei care merg in Damasc sau Beirut stiu ca imi place shaorma si mereu imi aduc de acolo. In tara consumam un surogat, shaorma nici macar nu se face ca la shaormeriile din Bucuresti, reteta e cu totul si cu totul altfel”, a povestit Catalin Scarlatescu.

Cel mai dur jurat de la MasterChef, Sorin Bontea, are un sfat pentru amatorii de shaorma. „Vad ca sunt cozi din ce in ce mai mari la shaormerii, insa shaorma preparata la noi difera de reteta originala, care are alte ingrediente si nu contine cartofi prajiti. Sfatul meu e sa nu va faceti un obicei din a manca la fast-food; daca vi se intampla de cateva ori pe an sa mancati cate o shaorma sau cand iesiti din club, nu e nimic rau. Aceste preparate trebuie consumate cu masura, in niciun caz zilnic sau saptamanal”, spune el.



loading...

Adauga un comentariu