Eveniment-Social

Si-au dat in petec. Acuzatii incredibile la CL. Dupa aceasta cearta s-a rupt totul

Publicat: 23 iun. 2017

@ Scandal monstru in Consiliul Local Iasi @ Alesii municipiului Iasi au ajuns sa se certe pe achizitia unor tramvaie la mana a doua din Germania @ Opozitia nu a girat alocarea catorva sute de mii de euro pentru tramvaiele pe care primaria vrea sa le aduca la Iasi 

Intentia municipalitatii iesene de a cumpara 11 tramvaie second hand din Germania a starnit un scandal monstru intre alesii orasului. De altfel, sedinta de Consiliu Local de ieri s-a transformat din nou intr-un teatru de duzina, dupa ce consilierii locali ai PNL si alesii PSD au ajuns sa se certe la cutite pe acest proiect de hotarare.

Primaria a decis sa aloce circa 500 mii de euro pentru achizitia si transportul a 11 tramvaie second hand din orasele nemtesti Mulheim an der Ruhr si din Essen. Numai ca in momentul votului situatia a devenit mult mai tensionata, iar consilierii au trecut la cearta. Liberalii au critricat intentia primariei si au sustinut ca ar fi trebuit cumparate tramvaie noi si nu unele vechi de 30 de ani pe care nemtii le-au scos din uz.

Citeste si : Scandal in CL pe tema Spitalului Regional. Opozitia nu accepta constructia la Moara de Vant – LIVE VIDEO

„Acesta este un proces de invechire a parcului auto, nu de innoire. Acestea au 30 de ani si nu mai corespund normelor de siguranta. Nu asigura nici un fel de comfort. Suntem in anul 2017 si exista o serie de standarde”, a spus Eduard Boz, consilier local PNL.

Pentru a intari ideea ca aceste tramvaie nu au ce sa caute la Iasi, liberalii au venit in sala si cu o persoana care a suferit un accident rutier din cauza mijloacelor de transport in comun. Acest lucru nu a facut decat sa aprinda si mai tare scanteia scandalului.

„Se intampla accidente rutiere peste tot in lume asta si cu mijloace rutiere noi sau vechi. Eu cred ca se poate gandi logic. Intai se repara calea de rulare a tramvaielor si apoi se aduc mijloace noi. La Oradea s-au pus mijloace noi pe sine vechi si acestea s-au stricat. Ce au facut liberalii este josnic si sub demnitatea unui consilier local. Nu putem sa profitam in mod josnic de niste oameni”, a mentionat primarul Mihai Chirica.

Intr-un final, proiectul de hotarare a fost aprobat cu votul majoritatii din consiliu. Astfel, la Iasi ar urma sa ajunga 7 tramvaie de tip M&C la un pret de 29 mii euro bucata si 4 tramvaie de tip M6D la un pret de 25.000 euro bucata. Pe langa acestea, se mai adauga si piese de schimb de 5.000 euro, dar si pretul transportului pana la Iasi, in valoare de 143 mii euro.

Citeste si : Scandal incredibil la Consiliul Local. Nu mai exista viata in primarie dupa aceasta sedinta. Acuzatiile au fost fara precedent

Discutii interminabile in plen

Sedinta a tinut aproape trei ore, din care mai bine de o ora au durat interpelarile alesilor locali. In timpul sedintei de plen, municipalitatea a decis, la propunerea consilierului Bogdan Crucianu, depunerea dosarului pentru obtinerea titlului de capitala a Tineretului in anul 2018.

In plus, consilierul PMP Daniel Piftor a cerut ca iesenii sa beneficieze si de alte modalitati de plata a biletelor pentru mijloacele de transport in comun. Piftor a aratat ca se impune ca acestea se fie vandute de soferi si vatmani, dar si prin SMS asa cum s-a mai intamplat in trecut.

Daniel Piftor a precizat ca in majoritatea cazurilor tonetele de bilete nu sunt situate in apropierea statiilor, iar automatele de bilete de multe ori nu functioneaza. Tot ieri, alesii Iasului au aprobat si Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana (SIDU). Ultima forma a documentului a fost aprobata in plen, urmand ca municipalitatea sa treaca la depunerea documentatiei pentru finantare.

„A fost un proiect intens dezbatut, a facut obiectul unei dezbateri de peste sase luni, cu întâlniri multiple, atât la Primarie, cât si la alte institutii. A venit timpul sa-i dam forma finala si, în felul acesta, sa fie si document pe care sa-l supunem spre avizare Ministerului Dezvoltarii atunci când vom depune documentatiile în vederea finantarii europene”, a spus Mihai Chirica.

Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a municipiului Iasi este un document obligatoriu în procesul atragerii fondurilor europene.loading...

Comentarii
  • Tara e plina de cazane de la nemti si nu se mai plange nimeni ,dar ii „doare” de tramvaie.Astia de la PnL abereaza in fiecare sedinta ,ba vor sisteme de filtrare a aerului ba vor sa mareasca banda de rulare chiar cu sacrificarea putinilor copaci care mai sunt ,si vor tramvaie noi..buhaaa ,bai nebunilor traim in Romania si nu iti permiti luxul asta .Voi da tj exemple de orase ca Londra si Amsterdam dar voi ati fos sa vedeti acolo cata verdeata si paduri au ?
    Cine dracu mai intelege …

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit