Stiri medicale

Si barbatii pot avea lactatie. Vezi si alte lucruri surprinzatoare despre sani

Publicat: 24 mart. 2011
7

Poate parea surprinzator, dar sunt si barbati care au lactatie spontana, iar medicina ne ofera si explicatia pentru astfel de situatii. Este vorba de o falsa lactatie (galactoreea), caz in care este asociata cu disfunctia erectila, scaderea libidoului, dezvoltarea excesiva a tesutului mamar si prezenta unui numar scazut de spermatozoizi in lichidul seminal.

La barbati, lactatia falsa apare din cauza unei deficiente in producerea testosteronului, pe fondul unui nivel ridicat de estrogen. De asemenea, tratamentul pentru cancer poate avea ca efect secundar falsa lactatie. Iata si alte lucruri surprinzatoare despre sani:

1. Femeile care au implanturi sunt mult mai predispuse la sinucidere
Studiile efectuate in ultimii 15 ani arata faptul ca rata de suicid in cazul femeilor care au implanturi de sani este cu aproximativ 73 % mai mare decat in cazul celor care si-au pastrat sanii naturali.

Cercetatorii sustin ca persoanele care prefera operatii de infrumusetare sufera de diferite forme ale depresiei, plecand de la neacceptarea de sine pana la dorinta de epatare. Intr-un final, starea mintala care duce la actul de suicid este atinsa din diferite alte probleme, pentru ca de fapt persoana evita sa-si rezolve problemele cu sine si prefera sa le evite.

2. Anumite femei pot atinge orgasmul doar prin stimularea sanilor
Potrivit sexologilor Marshall Miller si Dorian Solot, 1% dintre femeile care traiesc astazi pe glob, care pot atinge orgasmul numai prin simpla stimulare a sanilor. Cei doi au evidentiat aceasta teorie in cartea intitulata „I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide” si sustin ca, in timpul documentarii pentru publicatie, au cunoscut destul de multe cazuri de femei care au reusit sa le confirme teoria.

3. Fanteziile despre sani sunt considerate boala psihiatrica
Chiar daca suna foarte indraznet si chiar ciudat, exista o institutie care considera ca barbatii care au fantezii despre sani sufera de boli mentale, care ulterior pot sa intre sub medicamentatie specifica.

Asociatia Psihiatrica Americana relateaza intr-un comunicat ca una dintre bolile de care sufera barbatii moderni este obsesia pentru sani, iar aceasta problema reprezinta unul dintre principalii factori care stau la baza violurilor si a agresiunilor sexuale. Mergand mai departe, Asociatia Psihiatrica Americana recomanda barbatilor care se simt atrasi de sani sa constientizeze ca au o problemba si sa incerce sa o combata.

4. Statistic, stangul este mai mare
Potrivit unui studiu publicat in Annals of Plastic Surgery, 600 de femei au fost monitorizate timp de mai bine de 15 ani. S-a urmarit stadiul de dezvoltareal participantelor, inca din timpul adolescentei pana in perioada maturitatii. In 90% din cazuri, sanul stang ale femeilor participante la studiu s-a dezvoltat mai mult decat cel drept, iar aspectul a dus la concluzia ca stangul este (de obicei) mai mare decat dreptul.

In general este stiut ca nu exista o simetrie perfecta in cazul marimii sanilor, totusi, din punct de vedere vizual, exista femei la care sa diferenta de marime dintre cei doi sani este mult mai vizibila decat in cazul altora.
Adauga un comentariu