La psiholog

Si copiii de 5 ani sufera de depresie

Publicat: 30 sept. 2013
7

Mii de copii cu varsta mai mica de 5 ani sufera de depresie, numarul cazurilor crescand in ultimul deceniu, avertizeaza specialistii britanici.

Expertii atrag atentia ca micutii sunt afectati de stres, de presiunea sociala, de tehnologiile moderne, de testele de la scoala si de tensiunile din familie, toate acestea crescand riscul problemelor mintale, relateaza ziare.com, care citeaza The Telegraph.

In Marea Britanie, se estimeaza ca in jur de 80.000 de copii sufera de depresie severa, 8.000 dintre acestia avand sub 10 ani, potrivit Institutului National de Sanatate si Excelenta Clinica din aceasta tara.

„In ultimii 10 ani, a crescut numarul copiilor care prezinta semne de depresie, acesta fiind un fenomen ingrijorator”, declara dr. Gemma Trainor, de la Greater Manchester West Foundation Mental Health Trust.

Copiii care sufera de depresie sunt retrasi si au dificultati in a-si face prieteni. De asemenea, pot surveni si simptome precum oboseala constanta, somnul insuficient, lipsa poftei de mancare si durerea. 

Adauga un comentariu