Sport

Si eliminati, si anchetati. UEFA a deschis o noua procedura disciplinara împotriva Romaniei

Publicat: 21 iun. 2016
1

UEFA, forul de conducere al fotbalului european, a anuntat luni, ca a deschis procedurile disciplinare împotriva României, pe fondul incidentelor provocate de catre fanii nationalei în timpul meciului de duminica de la Euro 2016, împotriva Albania, pierdut de catre „tricolori” cu scorul de 1-0.

Acuzatiile la adresa suporterilor români se refera la aprinderea de torte în tribune si aruncarea de obiecte pe teren, în timpul meciului disputat la Lyon.
Federatia Româna de Fotbal (FRF) va fi informata în aceasta privinta si direct vizata de eventuale sanctiuni din partea UEFA. Data la care Comisia de Disciplina, Control si Etica a UEFA se va întâlni pentru a analiza acest caz nu a fost înca anuntata.

Si Federatia de Fotbal din Albania este vizata de proceduri disciplinare pentru incidente cauzate de catre suporteri în timpul ultimului meci din faza grupelor de la Euro 2016. Aprinderea de torte în tribune, aruncarea de obiecte pe teren si faptul ca mai multi suporteri au intrat pe gazon sunt faptele care vor fi analizate de catre UEFA.
UEFA a mai deschis recent proceduri disciplinare împotriva Ungariei, Belgiei, Portugaliei, Croatiei si Turciei. Pâna în prezent, Rusia a fost descalificata cu suspendare si amendata cu 150.000 de euro din cauza incidentelor violente de pe stadion în timpul partidei cu Anglia, din data de 11 iunie.

Adauga un comentariu