Sanatate si frumusete

Si tu, si eu facem aceleasi greseli cand ne tratam impotriva racelii

Publicat: 15 feb. 2018

Cei mai multi dintre noi ne confruntam cu ea, mai ales in sezonul rece, toamna si iarna: despre raceala este vorba, evident! Insa nu de fiecare data ne tratam asa cum trebuie. Vezi ce greseli faci cand te tratezi de raceala!

GRESEALA NR. 1: AUTOMEDICATIA
Atunci cand ne afecteaza virusul gripei, in loc sa mergem la medic, ne automedicam avand impresia ca stim noi ce facem si scapam de raceala mai repede. Nimic mai fals. In primul rand, prea multe antibiotice distrug flora intestinala si genereaza rezistenta la anumite produse utilizate gresit. Paracetamolul este singurul medicament recomandabil de luat chiar si daca nu te consulti cu medicul, deoarece se absoarbe rapid in tesuturi.

GRESEALA NR. 2: CONSUMAM LICHIDE DULCI
Anumite elemente chimice din sucurile carbogazoase sau sucurile fals-naturale ne afecteaza gatul mai mult decat ne-am imagina. Este recomandat sa ne facem propriile noastre bauturi cu ajutorul mixerului sau storcatorului de fructe. Evita sa consumi de asemenea alcool, ceai verde sau ceai negru pe perioada cand esti racita.

Citeste si Diferenta dintre raceala si gripa – De ce suferi atunci cand pielea isi schimba usor nuanta

GRESEALA NR. 3: BEM CEAIURI FIERBINTI
Acest obicei este unul prost deoarece desi avem impresia ca ceaiul fierbinte ne scapa mai repede de raceala pentru ca transpiram, in realitate ceaiul fierbinte agraveaza simptomele de raceala iritand mucoasa nazala si provocand arsuri la nivelul gatului.

GRESEALA NR. 4: BEM LACTATE IN TIMPUL RACELII
Raceala tratata cu produse din lactate nu este vindecata. Laptele si produsele din lapte determina eliberarea de histamine in corp, care au rolul de a agrava congestia nazala. Este recomandat un consum de fructe si legume sanatoase (morcovi, mar, portocale, banane). Apropo, stiati ca bananele reduc febra? Consumati o banana rece atunci cand simtiti ca va arde fruntea!

GRESEALA NR. 5: IESIM AFARA CHIAR DACA AVEM O ”SIMPLA” RACEALA
Oamenii au diferite activitati de bifat insa acest lucru este destul de periculos daca vrei cu adevarat sa te vindeci. Pe perioada racelii, evita aglomeratiile pentru a nu favoriza inmultirea germenilor.

preluat de pe teoloading...

Adauga un comentariu