Destinatii turistice

Sigiriya, oraşul leului. Locul ascuns din Sri Lanka

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sigiriya oraşul leului. Locul ascuns din Sri Lanka
Sigiriya, oraşul leului

Sigiriya, oraşul leului. Cetatea Sigiriya este unul dintre cele mai frumoase şi interesante locuri din lume care merită văzute cel puţin o dată în viaţă. Numită şi „Lion Rock”, cetatea este situată pe vârful unei stânci gigantice, de 200 de metri. Acest loc fabulos se afla în districtul Matale din Sri Lanka şi este înconjurat de grădini şi rezervoare de apă.

Sigiriya, oraşul leului. Istoria cetăţii

Numele de „Lion Rock” vine de la labele uriaşe de leu sculptate în stâncă. Specialiştii cred că restul corpului a fost erodat în timp. Sculptură are şi o altă semnificaţie: le aminteşte credincioşilor că adevărul rostit de Buddha este la fel de puternic ca răgetul unui leu. cetatea Sigiriya are cele mai vechi grădini din lume. Această combină frumuseţea naturală a bolovanilor gigantici cu grădinile terasate.

Cândva un palat regal celebru, Sigiriya este o destinaţie turistică populară, cunoscută pentru frescele sale antice, care sunt similare cu cele găsite în peşterile indiene Ajanta. Destinaţia este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, alături de alte şase aşezări din Sri Lanka.

În Evul Mediu, în timpul dinastiei Dhatusena, Sigiriya a fost pentru scurt timp capitala insulei. Folosită iniţial (în secolul al III-lea i.Hr.) de călugării budişti ca loc de refugiu şi meditaţie, aşezarea a servit mai târziu ca reşedinţa şi cetate regelui Kassapa I. Când Kassapa a fost învins de Mogallana şi a pierdut tronul, aşezarea a fost dată călugărilor budişti. În secolul al V-lea, cultul budist Sangha a deschis aici o biserică.

Renaşterea cetăţii

Abandonată în 1155, cetatea veche de piatră Sigiriya a fost redescoperită în 1828. Astfel au ieşit la iveală câteva momente importante din trecutul insulei, dar mai ales frescele impresionante. Picturile acoperă întreg peretele de vest al cetăţii, fiind răspândite pe o suprafaţă de 140 de metri lungime şi 40 de metri înălţime. Aceste fresce sunt unice atât ca stil, cât şi că materializare.

Rocă este încă înconjurată de un complex uimitor de grădini şi fântâni. De fapt, grădinile şi ruinele sunt lucrurile care amintesc vizitatorilor de fosta cetate. Turiştii sunt atraşi de aceste fresce, dar şi de peşterile săpate în peretele stâncos. Toate vestigiile dovedesc că cetatea a fost folosită ca un refugiu natural de către călugări.
Pentru a urca „Lion Rock”, trebuie să urci peste 1.200 de scări, dar se merită efortul.

Adauga un comentariu