Eveniment-Social

Siguranță la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Publicat: 13 oct. 2021
În cele 5 zile ale pelerinajului prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, jandarmii Grupării Mobile Bacău au oferit siguranță pentru cei peste 50.000 de credincioși care au dorit să fie prezenți la această sărbătoare

În cele 5 zile ale pelerinajului prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, jandarmii Grupării Mobile Bacău au oferit siguranță pentru cei peste 50.000 de credincioși care au dorit să fie prezenți la această sărbătoare.

Până în acest moment, pelerinajul s-a desfășurat fără incidente, împreună cu organizatorul fiind stabilite măsuri care să prevină aglomerarea de persoane și respectarea măsurilor de siguranță sanitară (culoar unic de acces care să permită prezența simultană a 3500 de persoane la distanță de 1 metru, personal care să verifice respectarea distanțării fizice, portul măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor pe toată lungimea culoarului). Precizăm că în cele 5 zile de pelerinaj nu au fost mai mult de 2000 de persoane, simultan, în culoarul special.

Slujba Sfintei Cuvioase Parascheva va avea loc mâine

Pentru manifestările organizate joi, 14 octombrie a.c, în zona apropriată scenei unde va avea loc slujba religioasă, organizatorul a stabilit perimetre unde credincioșii vor avea acces în număr limitat, astfel încât să se asigure distanța fizică prevăzută de normele legale în vigoare.
Accesul în aceste zone este recomandat să se facă începând cu ora 08.00, astfel încât să se evite crearea de aglomerări.

După atingerea capacității maxime, credincioșii vor fi redirecționați în spațiile publice din apropiere și facem un apel către toți participanții să manifeste calm și înțelegere față de aceste măsuri, stabile în contextul special în care se desfășoară această manifestare religioasă.

Precizăm că au fost constituite 20 de echipe de dialog care, împreună cu reprezentanții organizatorului, vor explica pelerinilor măsurile stabilite pentru desfășurarea în siguranță a manifestării.

Pe timpul derulării acestor manifestări, Jandarmeria solicită cetățenilor aplice toate măsurile de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Comentarii
  • Ii doar pe popi in pl de siguranta. Banu sa iasa si dupa ei potopul. Hai cu linsul oaselor, pupatul cadavrelor si bani multi in cutia milei. Asta e Romania, si astia sunt romanii. Cand in scoli in loc de educatie sanitara se preda relifgie ce pretentii poti sa ai decat sa obtii un popor indobitocit care nu crede in vaccin dar crede ca daca pupa un cadavru se vor face bine.

  • ..nu va este rusine,nesimțire (prefectura,primărie,poliție naționala,nu poliție locală aservita primarului),sa faceti sărbători pe sute de bolnavi covit,pe zeci de decedați zilnic,in spitale din iasi,),cred ca nu sunteti întregi la minte,nu respectați legile..P.S. Uitați va pe bd.St.cel Mare,cum se respecta regulile sanitare,fara masi,produse alimentare sub orice critica,personal fara protecție,mănuși,hallate,fara apa curenta,fara toalete,etc! Si servesc cu produse alimentare îndoielnice..etc

  • Daca nu erau marii voievozi si domnitori cu credinta in Dumnezeu, acum eram sub influenta musulmana. Credeti ca era mai bine ? De ce huliti credinta daca habar nu aveti de istoria acestui popor ?

Adauga un comentariu