National

Silviu Lung a iesit PE ASCUNS din spital fara avizul medicilor

Publicat: 09 ian. 2014
1
Silviu Lung trebuia sa fie externat vineri, insa joi dupa pranz medicii au constatat ca acesta a disparut din salon. Conform protocolului, Silviu Lung ar fi trebuit sa anunte ca intentioneaza sa paraseasca spitalul. Cadrele medicale au sesizat disparitia fostului portar dupa obisnuita vizita prin saloane.
Silviu Lung era internat in sectia Neurochirurgie si desi medicii i-au spus ca poate pleca acasa el a cerut sa ramana pana vineri. Joi, dupa masa de pranz, medicii s-au dus cade obicei, in saloane, iar asistentele au observat ca Silviu Lung nu mai este acolo. Conform protocolului, el trebuia sa anunte ca intentioneaza sa paraseasca spitalul. Medicul care il ingrijeste ii semnase biletul de iesire, dar spunea ca pacientul va iesi din spital abia vineri. La randul sau, un alt fost component al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, in prezent director sportiv la CS U Craiova, s-a aratat socat de gestul lui Silviu Lung.
„Sunt socat sa aud ca a fugit. Am fost de dimineata la Silvica, impreuna cu Geolgau. Si am stat o ora si jumatate de vorba. Stiu ca trebuia sa fie externat astazi, dar, cand am ajuns acasa, am vazut ca medicii au spus ca il mai tin o zi. Ne-a spus ca e marcat ca a omorat un om si a zis ca daca justitia decide sa mearga la inchisoare, atunci se duce dupa gratii”, a spus Nicolae Tilihoi. Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecuta data de 10 ianuarie.
„Am fost anuntat de asistenta sefa in jurul orei 14:30 ca in momentul in care au fost sa faca medicatia analgezica a pacientului nu a mai fost gasit in salon la acea ora. Conform regulilor, in momentul respectiv pe foaie s-a specificat ca este plecat din spital si a fost facuta externarea din calculator. Externarea in principiu s-a discutat sa fie pentru vineri dimineata. Din punct de vedere administrativ nu este niciun fel de problema. Din punct de vedere medical pacientul isi asuma aceste riscuri cu tot ce inseamna complicati si asa mai departe”, a declarat Bogdan Fanuta, managerul SJU Craiova, potrivit romaniatv.net.
Comentarii
Adauga un comentariu