National

Silviu Mănăstire, atac la ONG-urile de mediu: „Mafia pădurilor sălășluiaște în sânul ONG-urilor de mediu

Publicat: 10 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Silviu Mănăstire atac la ONG-urile de mediu Mafia pădurilor sălășluiaște în sânul ONG-urilor de mediu

Silviu Mănăstire a făcut declarații în cadrul emisiunea sale referitoare la mafia pădurilor.că ar fi infiltrată în ONG-urile de mediu. Cazurile nu sunt noi în lume la momentul actual. După toate cazurile semnalate Curtea de Apel Brașov a luat o nouă decizie.

„Mafia pădurilor s-ar putea să sălășluiască de fapt tocmai în sânul ONG-urilor de mediu. Bine înfipte în Statul român prin diverse funcții pe care ONG-iștii le dețin sau le-au deținut”, a spus jurnalistul Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii ”Dosar de politician”.

Declarația ziaristului este precizată imediat după ce Curtea de Apel Braşov a respins cererea de chemare în judecată. Aceasta era formulată de către Fundația Conservation Carpathia şi Christoph Franz Johannes Promberger împotriva Nostra Silva – Federația Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din Romȃnia şi a preşedintelui federației, Bogdan Ioan Tudor Todoran.

Prin acțiunea civilă demarată de către Tribunalul Braşov, Conservation Carpathia şi Christoph Promberger au solicitat daune morale în valoare de circa 2.250.000 lei. De asemenea şi eliminarea de pe site-ulul Nostrasilva.ro a unor articole ce sunt pretinse ca fiind defăimătoare referitoare la activitățile miliardarilor reuniți în proiectul de cumpărare a Munților Făgăraş.

“În ceea ce priveşte primul articol pretins defăimător (Paşca Palmer: dovada traficului de influență pentru Conservation Carpathia) Curtea de Apel Braşov a reținut că articolul “prezintă informații factuale necontestate, respectiv că secretarii de stat Erika Stanciu şi Viorel Lascu au fost membrii în consiliul director al Fundației Conservation Carpathia, că Guvernul Romȃniei a preluat o inițiativă ce a aparținut şi a fost susținută inițial de această fundație privată. Titlul articolului, care se referă la existența unui trafic de influență, reprezintă o judecată de valoare care se fundamentează pe informații factuale”, se arată în decizia instanței.

Adauga un comentariu