National

Silviu Prigoana se pune rau cu PREOTII din Romania

Publicat: 06 ian. 2013
1

Silviu Prigoana a anuntat ca a initiat o propunere legislativa privind taierea salariilor preotilor din Romania si a acuzat politicienii ca incalca Constitutia platind clerul.

„Am introdus o lege prin care am cerut imperativ taierea salariilor popilor in Romania. Toate confesiunile religioase sunt platite de stat. Intaistatatorul BOR, Daniel, are salariu de 74 milioane lei net pe luna, prin lege, cand el a depus un juramant in saracie.

Incredibil. Nu mi se pare normal ca clasa politica sa taie pensii si salarii si sa plateasca, contrar Constitutiei, clerul. Asta e o mare greseala. Atata timp cat acepta ca Constitutia sa fie incalcata” a declarat Prigoana, la Realitatea TV.

Fostul deputat PDL a depus in Parlament, in 2010, o propunere legislativa care prevedea ca statul sa nu-i mai plateasca pe clerici pe motiv ca acestia se pot intretine singuri din veniturile pe care le obtin.

„La noi se confunda foarte tare religia cu totul si cu totul altceva. Nu cel care sta mai mult la coada la pupat oase de morti sau la sarmale va prinde Imparatia Cerului, nu! Asta e o chestie pe care trebuie sa o estompezi si aici de vina cred ca e tocmai biserica!”, a mai spus Prigoana.

Comentarii
 • foarte adevarat, sa se ia banii care se dau pt biserica si sa ii pun la sanatate sau invataman, romanul nu are nevoie de rugaciunile popilor cand nu are bani de pastile sau rechizite pentru copii

 • Manipularea este cuvantul cheie in istoria religiilor……sustin acest proiect …..ploate asa vor intelege ca multi dintre noi am invatat sa citim…

 • hai lasama AISTA-I UN mason nenorocit
  PREOTII AU SALARII MICI
  CONFORM STATELOR DE PLATA
  nu asta-i problema problema este inpozitarea veniturilor facute
  de ei au facvut si banci si au si paninturi luate inapooiastai problema FRATILOR
  ROMANII

 • „EU”debitezi ca deobicei numai prostii.are dreptate cu taierea salariilor popilo.dar de ce nu a sarit in sus cand chiorul a taiat saleriile si pensiile in doua mii zece?era in ciuma portocalie atunci.si cand boc le-a facut cadou treizeci si ceva de miliardeasa de chelea manzului nu a spus nimic.popi au salarii si inca,mari.popa asta sef, de la iasi are aproape sase mii de lei pe luna,mai mult cu mult fata de un medic sau profesor,la un loc.macar este igienic popa nostru,s-a spalat pe maini in douasprezece butoaie cu apa si a spus ca e aghiazma nu apa lui nichita dorohoianul.

 • Priogana a rezolvat problemele grave ale natiei si l fute grija de salariile cleruluuuluiiii…. Inca o fumigena marca PDL lansata de ceva tiimp de Monica Macovei. Ce mai aveti de distrus din tara asta , baieti? Biserica Ortodoxa stramoseasca nu? Ei bine, n-o sa va mearga.

 • Toti cei care prigoniti sfanta biserica nu sunteti crestini ,atata mangaiere ne-a mai ramas,distrugeti si acest edificiu si suntem pierduti in spatiu,si asa multi dintre noi sunt fara dumnezeu calauzitiva dupa dictonul NIHIL SINE DEO!

 • NU CONFUNDA RELIGIA SI BISERICA CU ,,ACESTI ASA ZISI SLUJITORI AI DOMNULUI ” SINT CRESTIN ORTODOX DAR NU-I MAI POT INGHITI PE POPI ,TRAIESC IN LUX CIND POPORUL SE ZBATE IN SARACIE MOR COPII DE FOAME BATRINI SI FERICITUL PREA FERICITUL MERGE IN MASINI DE LUX CU STRAE AURITE SI CU ,CONTURILE DOLDORA DE BANI „SA LE FIE RUSINE LA POPI CA MA VIZITEAZA NUMAI CIND STIU CA LE DAU BANI DAR NU SI IN CURSUL ANULUI SA BATA LA USA MEA SA MA INTREBE CUM O MAI DUC ,CE PROBLEME AM .RUSINE SA LE FIE .OAMENI BUNI AJUNGI IN RAI FACIND ACTE DE MILOSTIVENIE LA CEI CE AU NEVOIE DE AJUTOR ,FIIND BUN ,INCHININDU-TE IN ORICE COLT ,CA DZ E PESTE TOT ,NU PUPIND MINA POPII . ISUS A MERS SI A PROPAVADUIT CREDINTA IN SABOTI SI STRAIE MODESTE ,PRIVITI POPI IN CE STRAIE SLUJESC ? DA SA LE TAIE LUXUL PLATIT DE SARACIME ,BRAVO PRIGOANA ,FACI SI TU CEVA PT CARE MERITI LAUDAT .

 • vaaaaaaaaai, dati in biserica stramoseasca? o sa va vada dracu! n-o sa mai pupati ciolane sfinte, saracilor! diavolul aurului o sa stea numa la popi, si-o sa ratati aghiazma!

Adauga un comentariu