Local

Simirad a mancat Legea Lupu

Publicat: 22 nov. 2000

•Comisia de aplicare a Legii 1/2000 se intruneste din an in Pasti •Doar Simirad poate convoca sedintele comisiei, zice legea •Dosarele mai stau putin, sa prinda praf

Comisia de aplicare a Legii 1/2000, de retrocedare a terenurilor agricole si a padurilor, la nivelul municipiului Iasi, nu s-a mai intrunit in plen din luna mai, conform declaratiilor unui reprezentant al proprietarilor in aceasta comisie, Radu Ultimescu. Conform acestuia, motivul pentru care comisia nu a mai avut nici o sedinta a fost absenta primarului Constantin Simirad, care este, conform legii, presedintele comisiei. „In ultimele doua luni, primarul a convocat trei sedinte, care au fost apoi revocate, sub motivul ca Simirad nu poate participa. In aceste conditii, comisia nu a putut analiza in plen dosarele de retrocedare”, a afirmat ieri Radu Ultimescu.
Acesta sustine ca, din informatiile pe care le are, comisia s-a intrunit o singura data, in luna martie, fara insa a-si indeplini atributiile. „In termen de 15 zile de la constituire, aceasta comisie ar fi trebuit sa afiseze listele cu proprietarii care au revendicat terenuri, cu mentionarea suprafetelor si amplasamentelor, conform anexelor 16, 26 si 37 ale Legii Lupu. Nici pana in ziua de astazi listele respective nu au aparut, asa incat un proprietar care isi revendica drepturile nu are de unde sa stie daca dosarul sau a fost inregistrat. In plus, proprietarii ale caror dosare nu au fost acceptate nu au nici o cale de contestatie, pentru ca listele in care au fost inscrise acestea nu au fost publicate”, a continuat Radu Ultimescu.

Primarul nu raspunde

Primarul Constantin Simirad, presedintele comisiei de aplicare a Legii Lupu la nivelul municipiului, contactat telefonic de reporterul Ziua de Iasi, a refuzat sa exprime un punct de vedere asupra acestor acuzatii. „De cand discut eu cu foaia asta, pe care nici macar nu o consider un ziar?”, a replicat primarul Constantin Simirad. Initiatorul legii, deputatul taranist Vasile Lupu, a recunoscut ca activitatea comisiei ar putea fi mai buna. „Din cate stiu eu, la Primarie nu prea sa intruneste in plen comisia funciara, dar se lucreaza pe subcomisii, iar doua treimi din cazuri sunt deja rezolvate. Cu primarul Constantin Simirad am avut un diferend legat de terenurile aflate la Gradina Botanica si Agronomie, insa dupa demersurile pe care le-am facut la municipalitate au inceput masuratorile si situatia juridica a terenurilor urmeaza sa fie clarificata”, a incheiat deputatul Vasile Lupu.
Mihai URSUloading...

Adauga un comentariu