Stiri si curiozitati

Simona Gherghe, strigat disperat de ajutor

Publicat: 26 iul. 2018
3

Fosta atleta Adelina Gavrila, care e insarcinata, este in pericol de moarte! Ea are nevoie urgenta de sange si mai multe foste colege, dar si Simona Gherghe a lansat un apel disperat pe pagina ei de Facebook.

Fosta sportiva mai are un fiu, in varsta de 3 ani si patru luni, iar cel de-al doilea baietel este programat sa vina pe lume pe 2 august. Pana atunci, rudele si prietenii se roaga pentru o minune, mai ales ca, potrivit medicilor sansele de supravietuire ale marii campioane sunt de 20%! Insa, ca sa le aiba si pe acestea, ea are nevoie de sange!

Fosta atleta Adelina Gavrila, in pericol de moarte din cauza unei complicatii aparuta in timpul sarcinii

Adelina Oancea – Gavrila, pe numele de dinainte de casatorie – trece prin momente grele, dupa ce medicii i-au spus ce complicatie a aparut la finalul celei de-a doua sarcini. Este vorba despre placenta previa percreta. Potrivitprobr.ro, placenta s-a intins in organism si s-a lipit de organe. Nasterea va fi urmata de o operatie care va dura aproape cinci ore, in care se va dezlipi placenta de restul organelor, iar in timpul operatiei vor fi sangerari abundente, dupa cum spun medicii de la clinica particulara din Bucuresti, unde se afla fosta sportiva internata.

Adelina Gavrila si sotul ei, Alex Oancea, mai au un fiu impreuna. Sasa are trei ani si patru luni. Fosta sportiva a ales ca cel de-al doilea copil sa poarte numele Igor.

“Prietena mea Adelina este insarcinata si urmeaza sa nasca pe 2 august un baietel, insa nu poate sa se bucure pe deplin de sarcina si de venirea pe lume a celui de-al doilea copilas pentru ca este intr-o situatie de nedorit si anume are o complicatie destul de grava si rar intalnita: placenta previa percreta (voi scrie mai jos ce este exact placenta percreta).

Prin urmare are nevoie urgenta de donatii de sange, are un cont deschis pe numele ei – Adelina Oancea si are grupa sanguina 0 pozitiv. IMPORTANT!!! Puteti dona indiferent de grupa sanguina pe care o aveti deoarece se face conversia, trebuie doar sa specificati la centrul de donatii numele celui pentru care donati si a spitalului unde se va face operatia: Oancea Adelina, spitalul Sanador.

Fotografiati codul de pe carnetul de donator si o trimiteti lui Alex Oancea sau Adelina Gavrila pentru ca ei sa poata prezenta la spital aceste coduri. Daca nu puteti dona dati va rog de veste, cu siguranta aveti cunostinte care pot si vor sa ajute.

Adelina este fosta atleta (triplusaltista) si a reprezentat cu cinste Romania in numeroase concursuri internationale precum si la Jocurile Olimpice, este mamica lui Sasa (3 ani si 4 lunite) si a lui bebe Igor, care urmeaza sa vina pe lume in 2 august, este un om frumos si bun care are nevoie de ajutorul nostru.

Nota: Placenta percreta este o complicatie aparuta in sarcina care se produce cand vasele de sange si alte parti ale placentei se dezvolta prea profund in peretele uterin, chiar pana la nivelul vezicii urinare. Este cea mai rar intalnita si mai grava forma de placenta accreta. In mod normal, placenta se desprinde de peretele uterin dupa nastere. In cazul acestei afectiuni, o parte sau toata placenta ramane fixata de peretele uterin ceea ce poate conduce la o hemoragie puternica dupa nastere.” este mesajul scris de Raluca Matei, una dintre prietenele fostei sportive.

Simona Gherghe, apel disperat pentru fosta atleta Adelina Gavrila

In aceasta dupa-amiaza, chiar inainte de a intra in direct in emisiunea pe care o prezinta, Simona Gherghe a scris un mesaj alarmant, in speranta ca vor fi mai multi donatori pentru Adelina Gavrila.

“Fosta atleta Adelina Gavrila Oancea are nevoie disperata de sange. Urmeaza sa nasca peste cateva zile si, din cauza unei complicatii, va trece printr-o operatie extrem de grea. E internata la Sanador si are grupa 0 pozitiv. Va rog, daca puteti, s-o ajutati!”, a scris prezentatoarea TV pe pagina ei de Facebook.

Adauga un comentariu