Sport

Simona Halep a câștigat primul meci oficial după pandemie

Publicat: 11 aug. 2020
ALT=
Simona Halep a câștigat primul meci oficial după pandemie

Tenismena Simona Halep, care ocupă locul 2 în WTA şi este cap de serie numărul 1, s-a calificat, marţi, 11 august 2020, în turul doi al turneului de categorie WTA Internaţional de la Praga. Românca a ieșit victorioasă în fața Polonei Hercog din Slovenia, care ocupă locul 46 WTA, cu scorul de 6-1, 1-6, 7-6 (7/3).

Simona Halep a înfrânt-o pe Polona Hercog

Sportiva Simona Halep şi-a adjudecat fără emoţii primul set al turneului cu 6-1, însă în setul doi a pierdut şase game-uri la rând. Astfel că acesta a fost adjudecat de slovenă cu 6-1, după nu mai puțin de 39 de minute.

În setul decisiv, Simona Halep a condus cu 3-1, însă a fost egalată la 3. În cele din urmă, fostul număr 1 mondial a a reuşit să se impună cu 7-6 (7/3), deşi a ratat şase mingi de meci.

Meciul a avut o durată de două ore şi 30 de minute.

În turul doi, Halep va evolua cu Barbora Krejcikova (Cehia), locul 118 WTA, care a învins-o în primul tur pe Patricia Maria Ţig.

Premiul pentru turul doi este de 3.150 de dolari şi 30 de puncte.

Acesta a fost primul meci al jucătoarei române după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia cu virusul Covid-19. Anterior, Halep a evoluat ultima dată la 22 februarie, când a învins-o în finala turneului de la Dubai pe Elena Ribakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/5).

Simona Halep va trebui să semneze că îşi asumă moartea, dacă participă la US Open

Numărul 2 în Women’s Tennis Association, Simona Halep, va trebui să semneze că își asumă faptul că poate deceda dacă participă la US Open.

Organizatorii turneului american de Grand Slam nu doresc să îşi asume niciun fel de risc legat de posibile infectări cu noul coronavirus.

Reprezentanţii US Open transmit că noua prevedere a fost inclusă în contractele tenismenilor care doresc să participe la turneu.

Jucătorii vor fi testaţi o dată la nu mai puţin de 7 zile, iar cei care au fost deja testaţi pozitiv cu virusul Covid-19, precum Novak Djokovic, din 4 în 4 zile.

În cazul în care un membru din stafful unui jucător este diagnosticat cu acest virus și jucătorul a avut contact cu acel membru, acesta va fi descalificat şi carantinat timp de 14 zile.

Decizia Simonei Halep privind participarea la turneu

Sportiva Simona Halep nu a luat încă o hotărâre referitoare la participarea la US Open.

„Prioritatea mea o reprezintă sănătatea mea, partea mentală şi nu vreau să mă stresez pentru nimic. Îmi voi baza decizia mea finală pe acest lucru”, a declarat sportiva.

Tenismena Simona Halep, numărul 2 WTA, a refuzat vehement să ia parte la turneul de la Palermo de frică să nu se infecteze cu SARS-CoV-2. Aceasta va reveni pe terenul de tenis în turneul de la Praga împotriva slovenei Polona Hercog, clasata pe locul 46 în WTA.

Ce a declarat Simona Halep la Praga, înaintea turneului WTA

Șase luni au trecut de la ultimul turneu disputat de Simona Halep. În februarie o învingea pe Elena Rybakina în finala de la Dubai.
Așteptarea a luat sfârșit pentru locul 2 mondial. A ajuns în Cehia, unde va lupta pentru trofeul de la Praga.

„A fost un pic ciudat că a trebuit să plec din nou, parcă nu îmi mai aduceam aminte cum e la turneu, șase luni au fost destul de lungi, în care nu am călătorit deloc. Mă bucur foarte mult că am putut să fac pasul acesta și să vin la primul turneu după această pandemie”, a spus Simona Halep.

Adauga un comentariu