Sport

Simona Halep, cea mai grea lovitură din carieră. Sportiva a fost eliminată din competiție pe motive medicale

Publicat: 19 mart. 2022
Simona Halep joacă tenis
Simona Halep este una dintre cele mai cunoscute sportive de la noi din țară

Simona Halep este una dintre cele mai cunoscute sportive de la noi din țară, care se bucură de mare succes și peste hotare. A participat acum la turneul WTA 1.000 de la Indian Wells, din care, însă, a fost eliminată pe motive medicale, după ce a acuzat dureri mari în timpul meciului.

Simona Halep a fost descalificată

Simona Halep, locul 26 în clasamentul WTA, a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, locul 4 în topul WTA, cu 7-6 (6), 6-4, vineri noapte, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Indian Wells, California. Meciul a fost unul strâns și Halep avea o evoluție surprinzătoare încă de la început, dar se pare că situația a scăpat de sub control.

Meciul s-a terminat după o oră şi 49 de minute. Chiar dacă în primul set a fost învinsă, în cel de-al doilea a reușit să conducă, dar a început să se simtă rău și a fost nevoită să renunțe. A fost vizibil afectată, iar la un moment dat chiar și-a rupt racheta după ce a dat cu ea de pământ.

Simona Halep rămâne în acest moment cu 15 victorii în 2022, dar și 4 înfrângeri. În plus, s-a ales și cu un cec de 343.985 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar luni va reveni în top 20 mondial.

Simona Halep are probleme de sănătate

Simona Halep a făcut declarații după descalificare, foarte dezamăgită de cele întâmplate. Sportiva susține că a fost foarte aproape de victorie și a avut un parcurs bun de-a lungul meciului, simțind că, in sfârșit, a ajuns la nivelul pe care îl voia după mult.

“Am fost foarte aproape. Este prima săptămână în care am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou. A fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot juca din nou la acest nivel. E încurajator pentru viitor.

Cu siguranță primul set a fost unul dintre cele mai bune din acest an. Am avut multe șanse de a câștiga. E dureros când pierzi un astfel de set. Dar și dacă îl câștigam eram departe de calificarea în finală”, a spus românca.

Halep este foarte supărată după tot ce s-a întâmplat, dar nu și-a pierdut încrederea în ea. Este de părere că, deși ar fi câștigat jocul, starea de sănătate nu i-ar fi permis să exceleze în etapa următoare.
Comentarii
  • Doamne, ce prostie! Nu stiti ce inseamna „descalificata”! Or fi fost motive medicale dar meciul s-a jucat pana la capat! Nici vorba de descalificare!

Adauga un comentariu