Sport

Simona Halep, invinsa de Kiki Bertens in finala de la Madrid

Publicat: 11 mai 2019
1

Simona Halep a fost invinsa in finala turneului de la Madrid de olandeza Kiki Bertens, aflata pe locul 7 in clasamentul WTA.

Romanca a pierdut in doua seturi, scor 6-4, 6-4, la capatul unei confruntari in care ne-a aratat destul de rar stilul de luptatoare cu care ne-a obisnuit.

Sportiva noastra a inceput partida bine si a pus-o pe olandeza sub presiune, dar totul a fost doar o scanteie de cateva minute.

Dupa startul bun, Simona a jucat mult la siguranta si nu si-a mai asumat mari riscuri, motiv pentru care Bertens a reusit de fiecare data sa faca rebreak.

Olandeza si-a ridicat nivelul, a devenit mai precisa la serviciu, iar din acest moment au inceput problemele pentru Simona.

Romanca a condus cu 4-2 in primul set, dar apoi s-a prabusit din senin si nici macar o discutie cu Daniel Dobre nu a ajutat-o.

A pierdut urmatoarele patru game-uri si implicit si primul set. Nici in inceputul setului secund lucrurile nu au stat mai bine.

Bertens a profitat de inexactitatile Simonei si a condus cu 2-0, iar sportiva noastra a hotarat sa inceapa sa riste si a egalat la doi.

Romanca si-a pierdut insa imediat serviciul, iar Bertens nu a mai putut fi oprita pana la final.

In urma acestui rezultat, Simona a ratat sansa de a urca pe primul loc in clasamentul WTA. Ea va face insa un salt de o pozitie, pana pe 2.

Pentru succesul de la Madrid, Simona va fi recompensata de Ion Tiriac cu un cec in valoare de 1.202.520 de euro

Simona nu va face o pauza de durata dupa turneul de la Madrid, intrucat saptamana viitoare va juca la Roma.

Adauga un comentariu