Sport

Simona Halep nu va sta în carantină la Melbourne!

Publicat: 08 ian. 2021

Simona Halep nu va sta în carantină, după cum au anunțat autorităţile australiene.

Totuși, unii dintre sportivii care vor veni în Australia pentru turneele de tenis să efectueze cele două săptămâni de carantină obligatorie la Adelaide, în loc de Melbourne.

Simona Halep nu va sta în carantină la Melbourne

Simona Halep se numără printre cei 50 de sportivi care vor fi duşi cu avioane charter direct la Adelaide, în loc de Melbourne. Conform jurnalistului Michal Samulski, în afara celei mai bune jucătoare de tenis din România, printre cei care vor ajunge la Adelaide se vor mai afla Rafael Nadal şi Naomi Osaka.

Conform Eurosport, postul de televiziune care va transmite în exclusivitate primul turneu de Grand Slam al anului, jucătorii care vor petrece carantină la Adelaide vor oferi şi un meci demonstrativ în acest oraş, înainte de a se îndrepta spre Melbourne.

Până să debuteze la Australian Open 2021 (8-21 februarie), Simona Halep va participa la unul dintre cele două turnee WTA 500 organizate la Melbourne în perioada 31 ianuarie – 6 februarie (Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic). Românca va pleca spre Australia săptămâna viitoare.

Cum arăta calendarul WTA la începutul lui 2021

Sezonul 2021 din circuitul profesionist feminin de tenis urmează să debuteze la Abu Dhabi, unde va avea loc un turneu de categoria WTA 500, în perioada 5-13 ianuarie, informează Gulf News. Turneul de la Abu Dhabi se va disputa în paralel cu calificările pentru Openul Australiei, la masculin și feminin, care vor avea loc tot în Emiratele Arabe Unite, dar la Dubai, subliniază sursa citată. Săptămâna trecută, conducătorul circuitului feminin, Steve Simon, anunțase că responsabilii WTA doresc ca sezonul 2021 să înceapă cu calificările pentru Australian Open, care să se desfășoare în premieră în afara Australiei, la începutul lunii ianuarie.

Ce modificări au apărut în calendarul WTA pentru începutul anului 2021

În mod tradițional, circuitul WTA își începe sezonul cu turneele ASB Classic de la Auckland (Noua Zeelandă) și Brisbane International (Australia), urmate de alte trei competiții, la Shenzhen (China), Adelaide (Australia) și Hobart (Tasmania), înainte de debutul Openului Australiei.
Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, responsabilii tenisului au decis să modifice calendarul, iar jucătorii care vor lua parte la preliminariile Australian Open se vor reuni în Emiratele Arabe Unite, urmând ca cei care vor obține calificarea să călătorească la bordul unor curse charter de la Dubai la Melbourne, unde vor intra apoi în carantină, înaintea participării la primul turneu de Grand Slam al anului.

Unde se dispută calificările pentru Australian Open

Calificările pentru Australian Open se vor disputa în cadrul Dubai Duty Free Tennis Stadium, unde vor avea loc cel puțin 48 de meciuri pe zi, pe cele 10 terenuri ale complexului. La finalul acestor partide, 32 de jucători la masculin și feminin vor obține calificarea pe tabloul principal de la Melbourne.

„Sunt câțiva jucători de top care au ales Dubaiul pentru pregătirile din extrasezon, iar acești jucători se vor alătura celor calificați în zborurile charter speciale care se vor îndrepta către Melbourne”, a declarat pentru Gulf News un oficial care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Acesta a subliniat că turneul de la Abu Dhabi și calificările de la Dubai se vor disputa cu porțile închise și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță stabilite de agențiile internaționale și autoritățile locale

Adauga un comentariu