Sport

Simona Halep și Patricia Țig, candidate la cea mai frumoasă lovitură a anului în circuitul WTA

Publicat: 13 dec. 2019

Simona Halep și Patricia Țig se află printre candidatele la cea mai frumoasă lovitură a anului 2019, într-o anchetă realizată pe site-ul WTA. Halep candidează cu două nominalizări, după ce s-a impus în anchetele lunare din februarie și mai, în timp ce Patricia Țig a câștigat ancheta lunii iulie.
Simona Halep s-a impus în ancheta din februarie cu o lovitură reușită în fața canadiencei Eugenie Bouchard, la scorul de 7-6, 1-0 și avantaj pentru româncă în turneul de la Dubai.
Halep a câștigat și ancheta lunii mai cu o fază din meciul cu britanica Johanna Konta, la scorul de 5-4, 30-15, la Madrid.

Cine face parte din Grupa B?

Patricia Țig a fost prima în ancheta din luna iulie cu o lovitură splendidă reușită în turneul de la București contra germancei Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Țig și avantaj pentru Siegemund.
Cele două românce sunt repartizate în grupe diferite de vot. În grupa A figurează taiwaneza Su-Wei Hsieh (câștigătoarea anchetei din ianuarie, cu o lovitură reușită în fața Biancăi Andreescu la Auckland), Simona Halep (februarie, mai), belgianca Kirsten Flipkens (martie) și poloneza Iga Swiatek (aprilie).
Din grupa B fac parte daneza Caroline Wozniacki (iulie), Patricia Țig (iulie), perechea americană CoCo Vandeweghe/Bethanie Mattek-Sands (august), portoricana Monica Puig (septembrie) și ucraineanca Elian Svitolina (octombrie – cu o lovitură reușită în fața Simonei Halep, la scorul de 7-5, 3-2, 15-40, la Turneul Campioanelor).
Primele două clasate din fiecare grupă la numărul de voturi primite pe site-ul WTA se vor califica în faza finală a anchetei.loading...

Adauga un comentariu