Sport

Simona Halep – Sorana Cîrstea, duel de vis în „optimi” la Indian Wells

Publicat: 15 mart. 2022
Simona Halep - Sorana Cîrstea

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) și Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA) se întâlnesc în această seară, de la ora 20:00, într-un meci din optimile de finală de la Indian Wells.. Cele două se întâlnesc în circuit pentru prima oară din 2010 încoace.

Organizatorii au anunțat în această dimineață ora de start a partidei. Duelul Simona Halep – Sorana Cîrstea a fost programat primul pe Stadionul 1 și va începe la ora 20:00.

Halep și Cîrstea fac parte din aceeași generație, dar s-au intersectat de puține ori pe terenul de tenis. Rezultatele, traiectoriile lor diferite, dar și personalitățile contrastante i-au făcut pe fanii români să-și dorească o confruntare între cele două.

Acest lucru se va întâmpla astăzi la Indian Wells, după ce luni noaptea prima a trecut de Coco Gauff cu 6-3, 6-4, iar cea de-a doua de rusoaica Anna Kalinskaya cu 5-7, 6-1, 6-0.

Halep și Cîrstea nu s-au mai întâlnit de aproape 12 ani, de la o victorie a Soranei la Cincinnati, 6-2, 6-4, în august 2010. Sorana conduce situația duelurilor cu Halep, 2-1 la general. Simona a câștigat tot în 2010, la Marbella, 6-4, 7-6 (4).

Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare.

– Simona Halep, conform Eurosport

Simona Halep și Sorana Cîrstea, vecine în clasament
Simona Halep, 26 WTA, și Sorana Cîrstea, 27 WTA, sunt vecine de clasament, după ce au avut de-a lungul anilor traiectorii diferite în carierele lor. Traseele diferite ale celor două le-au adus acum foarte aproape una de alta, vecine chiar în ierarhia mondială: Simona pe 26, Sorana pe 27. Dacă acum două săptămâni, la Lyon, Cîrstea ar fi ajuns în finală, ar fi trecut în fața lui Halep.

 
Adauga un comentariu