Actualitate

Simpozion academic european derulat la Iasi

Publicat: 08 iul. 2016
1

In lunile urmatoare, la Iasi ar urma sa se deruleze una din cele mai importante manifestari academice din Europa. Intre 28 noiembrie si 2 decembrie 2016, la Iasi va avea loc Conferinta Internationala in Educatie EcoMedia Europe 2016. Sefii Primariei s-au intalnit ieri cu o delegatie a comisiei de organizare a evenimentului, formata din Herbert Eile, coordonatorul proiectului EcoMedia Europe si presedintele Education Association for International Cooperation – Austria, Erwin Bratengeyer- coordonator de programe la Danube University Krems – Austria, Adrian Iftene, decanul Facultatii de Informatica a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” si Elena Costrachevici, de la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt.

„Dat fiind nivelul academic al conferintei, edilul-sef a acceptat ca Palatul Roznovanu sa gazduiasca, pe 28 noiembrie, un cocktail de bun venit pentru participantii la manifestare si a subliniat angajamentul municipalitatii de a sprijini si în viitor astfel de evenimente. Herbert Eile i-a propus primarului sa accepte si o întâlnire cu o delegatie de alesi locali din Austria, care se vor afla la Iasi în perioada conferintei. Edilul i-a invitat pe membrii comitetului de organizare ca, împreuna cu ceilalti invitati la conferinta, sa participe la manifestarile organizate la Iasi cu ocazia Zilei Nationale a României”, au aratat reprezentantii Primariei municipiului Iasi.

La aceasta conferinta vor participa circa 200 de invitati, majoritatea din strainatate, cadre didactice si cercetatori din întreaga Europa, care activeaza în domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Manifestarea este organizata pentru a 11-a oara si a fost atrasa la Iasi de Facultatea de Informatica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza.

Adauga un comentariu