Boli si tratamente

Simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toata lumea le ignora

Publicat: 19 nov. 2018
25

Accidentul vascular cerebral este o scadere a fluxului de sange catre creier din cauza unui cheag sau hemoragie si este considerata o urgenta. Tratati-l corespunzator si in timp pentru a reduce riscul de deteriorare permanenta a tesutului cerebral. Deci, nu va pierdeti timpul gandindu-va daca trebuie sa mergeti la spital sau nu. Invatati sa identifici simptomele pentru a reactiona la timp!

Exista tratamente pentru accident vascular cerebral care trebuie aplicate in primele trei pana la patru ore, inclusiv medicamente care ataca cheagul. De aceea, un raspuns rapid este crucial, spun neurologii. Daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome sau le observati la alta persoana, contactati imediat departamentul de urgenta!

Probleme de vedere. Accidentul vascular cerebral poate provoca o dubla viziune, o imagine neclara sau pierderea totala a vederii la un singur ochi. Oamenii nu stiu acest fapt, luand in considerare rezultatele unui studiu care a implicat un grup de 1300 de persoane, doar 44% dintre acestia stiau ca accidentul vascular cerebral poate provoca probleme de vedere.

Dificultate de vorbire sau confuzie: Chiar si in cazurile de accident vascular cerebral usor, aceasta poate provoca in continuare dificultati de comunicare, deoarece afecteaza adesea abilitatea de a exprima si de a intelege discursul. In cazul in care persoana nu poate pronunta o expresie in mod normal si amesteca cuvintele, sansele ca el sau ea sa fi suferit un accident vascular cerebral sunt de 72%.

Slabiciune la nivelul membrelor. Dupa un accident vascular cerebral, membrele inferioare, de obicei, devin slabe si dificil de controlat, sau chiar paralizate complet. Accidentul vascular cerebral afecteaza mai ales bratele sau picioarele din partea opusa a emisferei cerebrale care este afectata de accident vascular cerebral. Tineti ambele maini cu palmele in sus si mentineti-le in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Daca unul dintre brate incepe sa cada necontrolat, aceasta indica slabiciune a muschilor, care este un semn de accident vascular cerebral.

Ameteli, pierderea echilibrului. Daca aveti ameteli, greata si nu va puteti misca in mod corespunzator, este posibil sa aveti un accident vascular cerebral. Pacientii confunda adesea simptomele de accident vascular cerebral cu alte afectiuni medicale. Ameteala este uneori descrisa ca un simptom viral, dar poate fi un semn al unei alte boli.

Teama. Durerea nu este un simptom tipic al accidentului vascular cerebral, dar, daca aveti o durere brusca, puternica in maini, picioare, degete si fata, aceasta este cu siguranta o preocupare.

Cefalee severa. O durere de cap brusca si extrem de severa este un simptom comun al accidentului vascular cerebral. Aceasta durere, in combinatie cu accidentul vascular cerebral, apare adesea la femeile si tinerii care au suferit de migrena in trecut.

Modificari ale fetei. Slabiciunea brusca a muschilor de pe o parte a fetei poate fi o indicatie clara ca ati avut un accident vascular cerebral: incercati sa zambiti sau sa va aratati dintii. Daca nu puteti controla muschii de pe o parte a fetei, este aproape sigur ca ati avut un accident vascular cerebral.

Sughit. In situatii normale, sughitul este un disconfort mic si inofensiv. Dar in cazul unui accident vascular cerebral, sughiturile pot fi bruste si prelungite, ceea ce se intampla mai des la femei.

Respiratie severa si tahicardie. Nu poti avea suficient aer? Aveti batai le inimii anormale sau ritmul cardiac este prea rapid? Studiile au aratat ca aceste simptome de accident vascular cerebral sunt mai frecvente la femei decat la barbati.

Accidentul vascular cerebral este asociat cu o pierdere brusca de functie neurologica, care poate include dificultati la mers, vorbire, intelegere a limbii, vaz, inghitire sau miscare a membrelor. In timpul unui accident vascular cerebral, creierul raspunde la o intrerupere a fluxului sanguin cauzata, in mod obisnuit, de obstructia unui vas.

Accidentul vascular cerebral este o boala a vaselor de sange care alimenteaza creierul, daca vasele dumneavoastra sunt sanatoase, exista un risc redus. Trebuie sa va exercitati, sa controlati tensiunea arteriala si colesterolul si sa mancati o dieta sanatoasa pentru a reduce acest risc.

Adauga un comentariu