WoW!

Simptome atipice de covid – Ce simt, cu adevărat, pacienții?

Publicat: 28 oct. 2020
doctor Adina Cojocaru vorbeste despre simptome atipice de covid
COVID-19 începe să prezinte simptome atipice, lucru ce îî duce în derută și pe pacienți, și pe doctori

În lista de simptome covid sunt 13 puncte care par uşoare la prima vedere. Unele persoane afirma că ele se resimt şi în caz de gripă sau viroza. Uneori poate doar câteva dintre ele, adică nu toate 13. Totuşi, dr. Adina Cojocaru, cadru medical la Spitalul Floreasca din Bucureşti, este de părere că apar şi simptome atipice de covid.

Iată ce a declarat doctorul menţionat, în contextul actuale, când spitalele sunt pline de pacienţi infectaţi cu noul virus. Iată întregul mesaj:

“Un caz de azi noapte. Pacient în vârstă de 37 ani, se prezintă la camera de gardă Floreasca pentru sdr subocluziv intestinal şi subfebrilitate. CT-ul lui arată pneumonie interstiţială. Are 65 saturaţie în oxigen. Pentru el definiţia de caz a Institutului de Sănătate Publică nu mai face doi bani. Şi sunt multe asemenea cazuri, cele mai multe atipice, mulţi au doar somnolenţa, astenie, cefalee. Ei merg pe picioare chiar dacă au saturaţia foarte jos, merg la cumpărături, cu transportul public şi nu sunt de rea credinţă.

Pur şi simplu, cred că în lipsa febrei şi a tusei nu au această boală. Starea se deteriorează brusc, au nevoie de oxigen şi apoi ajung la AŢI. Cum facem cu ei, domnule doctor Bittman? Doamna doctor Corina Chiriac? Îi trecem la numărătoare sau ne alăturăm corului de ageamii care urlă ca pacientul s-a internat pentru că nu făcea caca şi nenorociţii de doctorii i-au pus diagnostic de Covid?

„Acolo îl aşteaptă Dumnezeu cu mila lui” – Simptome atipice de covid

Nenorociţii de doctori sunt obosiţi, duc lupta cu o boală parşivă, cu atoateştiutorii, cu cei de rea credinţă, din păcate uneori şi cu cei de bună credinţă pentru că e o boală imprevizibilă( pacientul în cauză nu crede că are Covid, înţelege cu greu ce i se întâmplă), duc lupta cu lipsa de bun simţ, cu masca purtată sub nas, cu măsurile haotice ale autorităţilor.

Imaginea CT e atât de sugestivă, saturaţia în oxigen nu mai spun, pacientul va pleca la laşi sau în Medgidia pe locuri eliberate în ATI. Acolo îl aşteaptă Dumnezeu cu mila lui. În Bucureşti nu mai sunt locuri libere. Deci cum facem domnule şi doamna doctor Bittman şi Chiriac, intră la numărătoare sau nu?”, a scris medicul pe pagina de Facebook.

Adauga un comentariu