Boli si tratamente

Simptome care pot trada un cancer de vezica urinara

Publicat: 28 iul. 2019

Cancerul vezicii urinare apare ca urmare a multiplicarii anormale a celulelor aflate in peretele acestui organ. Peretele vezicii este format din mai multe straturi, 90% din aceste tumori dezvoltandu-se in stratul superficial care captuseste interiorul vezicii. Exista trei tipuri de cancer al vezicii urinare: 1. Carcinom celular tranzitoriu. Este cel mai frecvent tip de cancer al vezicii urinare. Aceasta forma de cancer incepe in celulele de tranzitie din stratul interior al vezicii urinare. 2. Carcinom cu celule scuamoase. Incepe atunci cand celulele scuamoase se formeaza in vezica urinara dupa o infectie sau dupa o iritare pe termen lung in vezica urinara. 3. Adenocarcinom. Incepe atunci cand celulele glandulare se formeaza in vezica dupa iritarea si inflamatia vezicii urinare pe termen lung. Celulele glandulare sunt ceea ce constituie glandele secretoare ale mucusului din organism.

Simptomele cancerului de vezica urinara. Multi oameni cu cancer al vezicii urinare pot avea sange in urina, dar nu au dureri in timpul urinarii. Exista o serie de simptome care ar putea indica cancer de vezica ca: oboseala, pierderea in greutate si sensibilitatea osoasa, iar acestea pot indica un stadiu mai avansat. Ar trebui sa acordati o atentie deosebita urmatoarelor simptome: sange in urina, durere la urinare, urinare frecventa, urinare urgenta, incontinenta urinara, durere in zona abdominala, durere in zona lombara.

Factori de risc. Fumatul creste riscul de aparitie a cancerului de vezica urinara; statisticile arata ca acest obicei provoaca jumatate din toate cazurile de cancer de vezica urinara la barbati si femei. Urmatorii factori va cresc, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer de vezica urinara: expunerea la substante chimice care cauzeaza cancer, infectii cronice ale vezicii urinare, consum redus de lichid, esti barbat – barbatii sunt de 3 ori mai predispusi decat femeile la dezvoltarea acestei afectiuni, varsta – majoritatea cancerelor vezicii urinare apar la persoanele cu varsta peste 55 de ani, dieta bogata in grasimi, istoric familial de cancer de vezica urinara, tratamente cu un medicament chimioterapic numit Cytoxan, radioterapie anterioara pentru tratarea cancerului in zona pelviana.loading...

Adauga un comentariu