Informații utile

Simptome coronavirus! Cum se manifestă virusul din China

Publicat: 26 feb. 2020
Scientist with hand raised in hazmat protective suit, stop concept.

Simptome coronavirus! În ultima perioadă s-a instaurat isteria de coronavirus în Europa şi România. Italia este primul caz de ţară aflat în Uniunea Europeană în care mai multe zone au intrat în carantină. În aceste momente, regiunea de nord din Italia este puternic afectată de virusul din China. Regiunea Milano este cea mai afectată. În România, mai mulţi romani ajunşi din Italia au fost trimiţi în carantină, în propria locuinţă.

Simptome coronavirus! Raed Arafat a declarat că până acum nu există un tratament oficial pentru virus

Prezent în platoul unei emisiuni TV, Raed Arafat a declarat că până acum nu există un tratament oficial pentru coronavirus.

”Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Simptome coronavirus! Cum se manifesta infecţia cu virusul din China

Conform experţilor ECDC (Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor), simptomele coronavirus sunt specifice celor unei gripe. Din ceea ce ştiu experţii, virusul poate provoca efecte asemanaoare celor unei gripe:

  • febră (peste 38 de grade);
  • tuse;
  • dificultăți respirație;
  • durere în mușchi;
  • oboseală.
Adauga un comentariu