WoW!

Simptomele cancerului la ficat pe care toată lumea le ignoră

Publicat: 15 iul. 2020

Cancerul este una dintre cele mai temute boli ale omenirii. De cele mai multe ori aceasta maladie, nedescoperita în faza incipientă, duce la decesul bolnavului. Deşi anumite tipuri de cancer dau simptome încă de timpuriu, precum cancerul de ficat, cei mai mulţi oameni le ignoră şi ajung la medica când deja este prea târziu.

Simptomele cancerului la ficat pe care toată lumea le ignoră:

  • pierdere în greutate (fără a ţine o dietă);
  • scăderea apetitului;
  • senzaţie de saţietate rapidă (de cele mai multe ori după doar câteva înghiţituri);
  • dureri abdominale şi/sau ascita (Ascita reprezintă o acumulare de lichid între cele două straturi ale peritoneului);
  • mâncărimi ale pielii (cauzate de acumularea de toxine în piele);
  • oboseală (persoanele se simt mereu obosite, oricât ar dormi).

Din păcate, medicii susţin că cele mai multe persoane ajung la medic când cancerul se afla deja în stadiu avansat şi nu mai poate fi tratat.

Cauzele apariţie cancerului de ficat

Printre cauzele care duc la apariţia cancerului de ficat se număra factorii genetici, dar în special stilul de viaţă nesănătos. Astfel, persoanele care consumă grăsimi (cae provoacă ficat gras), poate evolua în timp, dacă nu se iau măsuri, în cancer la ficat.

Cancerul de ficat mai poate fi provocat şi de inflamaţii sau de ţesutul bolnav cauzat de un consum ridicat de alcool pentru perioade mari de timp. Cancerul de ficat mai poate fi provocat şi de hepatia B sau hepatită C virala nediagnosticate, hematrocromatoza, ciroza primară biliară.

Adauga un comentariu