Magazin

Simptomele care anunta boli GRAVE. Ce inseamna daca observi schimbari ale unghiilor.

Publicat: 24 iul. 2016
Schimbarile de culoare ale unghiilor sau petele albe aparute brusc pe ele pot fi semne ale unor boli grave, asa ca este bine sa mergi la doctor daca le observi.
Unghii galbene
Sunt intalnite cel mai des la picioare si pot fi semnul unei boli fungice care, de regula, se extinde pe toata suprafata unghiei. Cremele si solutiile clasice nu sunt eficiente, intrucat boala este sub unghie, iar peretele creat de unghie nu permite absorbtia medicamentului. Daca vrei sa scapi de aceasta boala, este bine sa faci un control medical si sa optezi pentru un tratament pe baza de pastile anti-fungice.
Linii albe pe unghii
Liniile albe, orizontale, pe unghii pot infica lipsa de proteine si nutrienti, sau bolile ale rinichilor si ficatului. Daca observi astfel de schimbari, consuma mai multe proteine, iar daca unghiile nu revin la culoarea normala dupa o luna de zile, este recomandat sa mergi la medic pentru un consult.
Unghii vinete
Sunt primul semn ca organismul duce lipsa de oxygen. Ar putea fi vorba despre o boala la nivelul tractului respirator sau la cel al sistemului cardiovascular. Vanataile sub unghie ar putea fi un semnal de alarma pentru circulatia slabita sau expunerea la temperaturi scazute .


loading...

Adauga un comentariu